DRAMA U MAKSIMIRU Zbog neriješene imovine upucao 39-godišnjaka

Foto: MUP/ilustracija

Zbog nesuglasica oko imovinsko-pravnih pitanja 68-godišnjak je upucao 39-godišnjeg državljana Švicarske u nedjelju u Brkljačićevoj ulici u Zagrebu.

Dojavu o hicima iz vatrenog oružja u nedjelju oko 11 sati dobili su s obližnje benzinske postaje, doznaje 24sata.

Nakon dolaska na mjesto događaja utvrdili su da je 68-godišnjak najvjerojatnije zbog nesuglasica oko imovinsko-pravnih pitanja, pucnjem iz vatrenog oružja lakše ozlijedio 39-godišnjeg državljanina Švicarske.

Liječničku pomoć pružili su mu u KB Sveti Duh.



Tijekom ponedjeljka trajalo kriminalističko istraživanje

Tijekom ponedjeljka još je trajalo kriminalističko istraživanje, a policija je utvrđivala sve okolnosti ovog događaja.

Kuću na spomenutoj adresi koristi predsjednik jedne mlade političke stranke. Tamo je registrirao i tvrtku za posredovanje u zapošljavanju, a na istoj lokaciji djeluje i jedno društvo, piše 24sata.

Sama stranka registrirana je na području druge županije, a u Zagrebu ima podružnicu na drugoj lokaciji.

Nije prvi put da policija dolazi na tu adresu

Ovo nije prvi put da policija dolazi na tu adresu, navode susjedi za 24sata. Pričaju kako su prije nekoliko mjeseci čuli lupanje i vikanje te su bili uvjereni da je riječ o tučnjavi. I tad je dolazila policija.

“Ovo nije prvi put da je napadnut. Prije nekoliko mjeseci tukli su ga željeznom šipkom po glavi, bio je sav krvav”, kazao je poznanik 68-godišnjaka te je spomenuo da je tad policiji predao pištolj koji su napadači koristili.

Ne zna što je bilo u nedjelju, ali je čuo da su mu provalnici htjeli ući u kuću.

Stanari ne poznaju 68-godišnjaka

“Koliko znam, on ima ugovor da može koristiti tu kuću”, rekao je.

Većina stanara Brkljačićeve ulice kaže kako ne poznaju 68-godišnjaka, već da su primijetili da netko koristi kuću nakon dugo vremena.

“To je bilo od jednog gospodina koji je radio u Njemačkoj. Nakon njegove smrti naslijedila ga je kći. Vidjeli smo da je ona dolazila u kuću, no nikome se nije javila”, navodi jedna susjeda za 24sata.

Komentari