DRAGOVAN UZRUJAN ZBOG VOJSKE NA GRANICI: ‘Postoji li pritisak od strane migranata? Čemu panika?’

Screenshot

Zbog najnovije migrantske krize i navale na grčku granicu nakon što im je Turska dala zeleno svijetlo, hrvatski premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović pokazali su jedinstvo u odluci da se u cijelu priču uključi i HV.

Ministar obrane Damir Krstičević izjavio je danas kako je Hrvatska vojska spremna pomoći policiji u očuvanju granice, a o cijeloj situaciji i spremnosti naše države da se nosi sa novim migrantskim valom, pitali smo predsjednika Odbora za obranu, Igora Dragovana:

“Čemu širenje panike? Jesu li migranti već na našoj granici? Ima li netko iskustvo?”, pomalo nervozno pita naš sugovornik koji u nastavku objašnjava zbog čega se treba “opustiti”:

Sve u svoje vrijeme…



“Ne postoji pritisak na granicu! Pratim izjave premijera i predsjednika, no problem će se, ako do njega uopće dođe, rješavati zajednički po naputku Europske unije. Naravno da moramo biti spremni, ali ljudi očekuju vojsku na granicama već danas, a to uopće nije potrebno. Ako do te potrebe ipak dođe, reagirat će se…”, kazao je za naš medij Igor Dragovan.

Dodao je i kako Hrvatska broji puno više pripadnika policije nego vojske, pa je to razlog više da se priča o “vojnom angažmanu” prestane forsirati.

“Sve scenarije ćemo razvijati u skladu sa EU, no ovo nije trenutak za bilo kakve radikalne poteze”, zaključio je naš sugovornik.

Komentari