Drago Tadić: Ta je novinarka maltretirala mene i moju obitelj. Nisam lagao nikad u životu, pa tako nisam ni za Kalmetu

Nakon što je tjednik Nacional uzburkao javnost naslovnicom na kojoj stoji kako je bivši direktor Osijek Koteksa, Drago Tadić, lagao na suđenju Božidaru Kalmeti jer su mu sudac Ivan Turudić i Vladimir Šeks zauzvrat obećali blažu kaznu. 

Naime, Dragi Tadiću inače se sudi za zlouporabu u gospodarskom poslovanju. Dugo godina bio je u bijegu u BiH, gdje je pobjegao nakon što je osuđen zbog pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda, ali nakon uplate jamčevine je na slobodi.

Na pitanje jeli lagao na sudu za Božidara Kalmetu Tadić kaže kako nikad nije lagao u životu pa tako nije lagao ni za Kalmetu. 

“Ta je novinarka maltretirala mene i moju obitelj. Pravila nam probleme, tražila izjave od mene, fiksirala se na Kalmetu, izmišljala da sam ga ja oslobodio… Nisam ja predsjednik sudskog vijeća da bih ga mogao osloboditi. Ona je rekla da je to nepravedna odluka i da ja moram svjedočiti ponovno jer da su tada novine objavile da sam ja bio krunski svjedok koji je njega oslobodio. Fiiksirala se na njega i maltretirala me”, rekao je Tadić.



Izvađeno iz konteksta

Na pitanje je li priznao da je lagao kaže kako je to izvučeno iz konteksta

“Ja sam, ne znajući da ona radi kazneno djelo, da me se sluša negdje u svom džepu je imala valjda aparat za slušanje. Rekao sam da ja nisam teretio Kalmetu i da nisam ništa rekao krivo što nije rečeno Uskoku. JA kod toga ostajem. A ona je izvadila iz konteksta”, kaže Tadić.

“Kad sam dao izjavu Uskoku, mislim da je to bilo 2014. godine. Mene nikad nitko iz Uskoka nije nazvao i rekao što trebam svjedočiti. Došao sam, svjedočio na županijskom sudu, sjedili su Saša Manojlović i Željka Mostečak i ni u jednom trenutku nisu imali primjedbu na moje svjedočenje, niti me je Uskok pozvao da bi radili brifing. Ništa nisu tražili od mene osim onoga što sam dao i ja sam se toga držao”, opovrgnuo je Tadić da je na njega prije svjedočenja bilo ikakvih pritisaka.

Tadić je opovrgnuo da poznaje suca Turudića i rekao je kako sa Vladimirom Šeksom od 2010. nije u dobrim odnosima.

Na komentar voditeljice da je dugo godina bio u bijegu Tadić je uzvratio kako to nije istina. 

“Mrzim riječ kada kažete da sam bio u bijegu. Ja nisam bio u bijegu. Sporazum između Hrvatske i Bih omogućio je da možete birati gdje ćete odslužiti svoju kaznu. Kao državljanin BiH i Hrvatske u jednom trenutku procijenio da mi je bolje da budem u BiH jer mi se ukazala prilika da tu kaznu mogu platiti i ne moram ići u pritvor. Ja sam zatražio prije nego sam dobio poziv za Remetinec od Županijskog suda u Osijeku da mi pošalju papire u BiH. Stigli su papiri, bile su dvije rasprave i na tim rasprava je donesena odluka da ja platim i ja sam uredno platio i vratio se ovdje kao normalan građanin. Ja nisam bježao”.

Komentari