Drago Hedl: Penavine političke misije obrnuto su proporcionalne njegovim potencijalima

Goran Mehkek / CROPIX

Drago Hedl, novinar Telegrama, gostovao je u Dnevniku N1 televizije gdje je komentirao izlazak vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave iz HDZ-a te kakve bi to posljedice moglo imati za stranku na nadolazećim parlamentarnim izborima.

“Penava je uspio u naumu da ne bude sam koji će izaći iz stranke u Vukovaru, oko toga se vodila žestoka bitka jer je on brojne ljude vezao na različite načine”, rekao je.

Smatra da će HDZ zbog Penavinog poteza doživjeti stanovit udarac u Vukovaru, no ne vjeruje da će imati problem na razini čitave pete izborne jedinice.

Penava mnogo toga zamjera HDZ-u, no Hedl kaže da su to sve samo izgovori. “On je nezadovoljan rezultatima na unutarstranačkim izborima, njegove političke misije obrnuto su proporcionalne njegovim potencijalima. Nije mogao podnijeti činjenicu da u HDZ-u nije ostvario što je želio. Zato se javljao kao glasnogovornik frakcije u HDZ-u koja je izgubila na unutarstranačkim izborima”, navodi.



“To je vrlo zanimljiva izjava, što je drugo mogao učiniti kada je jasno da, ako HDZ dobije relativnu većinu, bit će jedini mogući koalicijski partner. Drugo nije ni mogao reći jer je poznato da će Miroslav Škoro u tom slučaju biti koalicijski partner HDZ-a. Bit će zanimljivo, moglo bi se dogoditi da HDZ-u neće biti potrebni svi potencijalno izabrani članovi Domovinskog pokreta. Ako to bude tako, tamo neće biti Penava”, smatra Hedl, piše N1.

Komentari