Dragan Kovačević razmišlja o tužbi protiv Povjerenstva jer tvrdi da je kažnjen protuzakonito

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je s 13.000 kuna kaznilo bivšeg predsjednika Uprave trgovačkog društva Jadranski naftovod, Dragana Kovačevića, jer u tri trgovačka društva nije prenio upravljačka prava te zbog nepodnošenja imovinske kartice na kraju mandata.

Kovačević je kažnjen s tri tisuće kuna (plativo u tri rate) jer, dok je obnašao dužnost predsjednika Uprave Jadranskog naftovoda, nije prenio upravljačka prava na drugu osobu, na temelju udjela u vlasništvu trgovačkih društava Finkor i Rašeljke te Centru ekonomskog razvoja – CER d.o.o. Povjerenstvo ga je kaznilo i s 10.000 kuna (plativo u deset rata) jer nikada nije dostavio imovinsku karticu za kraj mandata, iako je pozvan da to učini.

Index od izvora bliskih Draganu Kovačeviću doznaje da on razmišlja o tužbi protiv Povjerenstva jer tvrdi da je kažnjen protuzakonito.

“Kovačević je kažnjen bez ikakvog pravnog temelja. On nije državni dužnosnik. Povjerenstvo namjerno zloupotrebljava Zakon koji primjenjuje ili je nedovoljno stručno da pročita Zakonsku osnovu tko je dužnosnik i na koga se odnosi Zakon o sprečavanju sukoba interesa”, doznaje Index.



Isti izvor kaže i da Kovačević razmišlja o tužbi protiv Povjerenstva jer im je već dostavio pravno mišljenje u kojem im obrazlaže da nije državni dužnosnik i da se na njega ne odnosi navedeni Zakon.

Komentari