Dragan Čović pozitivan je na koronavirus

Novi 281 slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je u nedjelju u Bosni i Hercegovini, izvijestili su tijekom dana entitetski zavodi za javno zdravstvo, a među novozaraženima je i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović.

U Federaciji BiH testirano je 768 uzoraka, a zaraza je potvrđena u 169 slučajeva, dok su u Republici Srpskoj testirali 638 uzoraka, pri čemu je utvrđeno kako je 112 pozitivno na koronavirus. U RS-u su prijavljena i dva smrtna slučaja.

Među onima koji su zaraženi je i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović, koji je to potvrdio u nedjelju objavom na svom Twitteru.

Iz njegova ureda dodatno je priopćeno kako su liječnici utvrdili da je Čović dobrog zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom bolesti, a narednih će dana sve radne obveze obavljati iz samoizolacije.



U samoizolaciji, odnosno na liječenju, i dalje su predsjednici vlada Republike Srpske Radovan Višković te Federacije BiH Fadil Novalić, kao i ravnatelj Obavještajno-sigurnosne-agencije BiH (OSA) Osman Mehmedagić, koji su ranije zaraženi virusom SARS-CoV-2.

Najveće žarište zaraze u BiH trenutačno je Sarajevska županija, u kojoj je od subote infekcija koronavirusom potvrđena kod 78 osoba, dok je jedna osoba koja je bila na liječenju umrla u protekla 24 sata.

Na području glavnog grada BiH trenutačno je nešto više od 1100 zaraženih, od čega je 55 na bolničkom liječenju.

Sarajevo je tako po ukupnom broju potvrđenih slučajeva zaraze, otkako su u ožujku zabilježeni prvi slučajevi u BiH, sada ispred Banje Luke, gdje je do sada evidentirano nešto više od tisuću zaraženih.

Ukupni broj zaraženih u BiH od pojave koronavirusa u toj zemlji sada je nešto veći od 8200.

Komentari