DP podijelio potrepštine stradalima u potresu; Škoro: Nadam se da neće biti slučaj kao u Zagrebu, potres je bio prije osam mjeseci, a nigdje nikakve pomoći

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) i potpredsjednik Sabora Miroslav Škoro obišao je u srijedu s izaslanstvom stranke sela kod Petrinje stradala u razornom potresu, te su stradalnicima podijelili pomoć koju je DP uz pomoć građana prikupio iz svih krajeva Hrvatske.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik DP-a Miroslav Škoro, saborski zastupnici Stjepo Bartulica, Stipo Mlinarić Ćipe i Daniel Spajić, predstojnik Ureda potpredsjednika Sabora Igor Peternel i brojni drugi istaknuti članovi DP-a obišli su sela Budičinu, Jabukovac i Gornju Bačugu, priopćeno je iz DP-a.

Nastavit će donositi potrepštine

Škoro je poručio kako je Domovinski pokret uspio zajedno sa svojim volonterima, zajedno s ljudima iz 21 podružnice, osigurati dovoljno potrepština za prvu ruku te da će dostaviti još potrepština.

“Događa se to da svako malo nailazimo na srušenu kuću, da je na svakoj kući nekakva šteta, da su dimnjaci porušeni, nema struje, nema dovoljno osnovnih životnih sredstava da bi se ovdje mogla provesti noć i normalno živjeti. Mi smo učinili što možemo, nadamo se da će nam se pridružiti svi ostali,” izjavio je Škoro te dodao kako mu se čini da ljudima nedostaje psihološke pomoći, lijepe riječi.



Škoro smatra kako bi Hrvatska vojska trebala doći postaviti šator, ali i da bi bilo bolje poslati službe da pomažu potrebitima, umjesto da “zaustavljaju kamione s potrepštinama na kontrolnim točkama”.

Podsjetio je kako je Zagreb s okolicom 22. ožujka prošao ovo iskustvo, na sreću, puno slabijeg intenziteta. Dodao je kako u takvim trenutcima čovjek ne zna što treba činiti, stoga je sa svojom obitelji i kućnim ljubimcem sjedio u autu i čekao.

“Oni jednostavno žele razgovarati, žele da to stane, a ti ne možeš ništa učiniti, tlo se svako malo ponovo trese i to stvara jednu psihozu kod ljudi koja je uistinu možda čak više devastirajuća nego materijalna šteta. Materijalnu štetu ćemo otkloniti, Domovinski pokret će se potruditi, siguran sam i cijela Vlada i država. Nadam se da neće biti slučaj kao u Zagrebu, potres je bio prije osam mjeseci, a nigdje nikakve pomoći”, poručio je te pozvao na konkretne poteze.

VIDEO Škoro: Od Pupovca smo na to navikli, za njega postoje ‘naši i vaši’. Nema gore u politici nego kad netko broji krvna zrnca

Komentari