DOŠAO U POSJETU RODBINI U Vukovaru Britanac zapalio hrvatsku zastavu!

U Policijskoj postaji Vukovar proteklog je vikenda provedeno kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim državljaninom Velike Britanije (Ujedinjena Kraljevina Velike Britanije i Sjeverne Irske) kojim je utvrđena sumnja da je počinio kazneno djelo povrede ugleda Republike Hrvatske, objavili su iz PU vukovarsko-srijemske.

O čemu je riječ? Kako se doznaje iz kriminalističkog istraživanja,  stranac je došao u posjet rodbini koja živi na području Vukovarsko-srijemske županije te je 11. rujna oko 3 sata u Vukovaru, u ulici Blage Zadre, otvorenim plamenom zapalio zastavu koja je bila na pročelju stambene zgrade. Oštetio je zastavu, a time je oskvrnuo i ugled Republike Hrvatske.

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su protiv osumnjičenika podnijeli kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Povreda ugleda Republike Hrvatske iz članka 349. Kaznenog zakona Republike Hrvatske, a tijekom daljnjeg postupka istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru mu je odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.



Komentari