Domovinski pokret predstavio kandidate za Splitsko-dalmatinsku županiju

Član predsjedništva podružnice Domovinskog pokreta Splitsko-dalmatinske županije Mate Šimundić predstavio je u Solinu kandidaturu za župana Splitsko-dalmatinske županije.

Podržali su ga potpredsjednik Sabora i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, glavni tajnik Domovinskog pokreta Darijo Žepina i predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica.

Miroslav Škoro istaknuo je kako Domovinski pokret danas u Solinu s ponosom okreće jednu novu stranicu u politici ovoga dijela Hrvatske i predstavlja budućeg župana Splitsko-dalmatinske županije, profesora, intelektualca, vrijednog supruga i oca petero djece, gospodina Matu Šimundića i kako birači ove županije mogu biti ponosni što će Šimundić biti njihov novi župan.

Mate Šimundić je priznao kako odluka o kandidaturi nije bila laka jer voli mir, tišinu, dobro obrađenu zemlju i obiteljski život.



“Vidim dosta tešku situaciju i odlučio sam se staviti na službu narodu. Ovu priliku želim iskoristiti na najbolji način“.

“Moje osnovne poruke sada u ovoj kampanji bit će ono što vjerojatno sve nas muči, a to je zaštita okoliša, demografija, nezaposlenost po kojoj je naša županija prva u Hrvatskoj, to je slobodno poduzetništvo i uopće razvoj ove županije“, poručio je Šimundić.

“Mislim da o ovim problemima svi trebamo brinuti, pa tako i ja, i zbog toga sam se uključio u politiku. Ova podrška koju mi pruža stranka nije dovoljna, tražim podršku svih građana, svih onih koji su zainteresirani za dobro naroda“, jasan je bio Šimundić.

Škoro ponovio: Za dva tjedna izaći ćemo s kandidatom ili kandidatkinjom za gradonačelnika Zagreba

Novinare je zanimalo je li Miroslav Škoro kandidat za gradonačelnika Zagreba.

“To pitanje je nešto što se nameće već mjesecima u ovome našem političkom prostoru. Ja ću vam odgovoriti onako kako sam odgovorio i svima njima: ne politički, nego vrlo iskreno. Mi smo jedna stranka u nastajanju, stari smo deset mjeseci, tek smo sada ustrojili sve podružnice na terenu. Mi nismo stranka od 500 ljudi, nego stranka od 10.000 ljudi, s preko 200 ogranaka i 21 podružnicom. Kod nas postoji unutarstranačka demokracija i kao što sam rekao gostujući u Dnevniku HRT-a pred dva dana, u roku od nekih dva tjedna ćemo izaći s kandidatom ili kandidatkinjom za gradonačelnika Zagreba i s listom“, najavio je Škoro.

Na upit ima li ambiciju za kandidaturu Škoro je dodao da svaki član Domovinskog pokreta mora imati ambiciju i sposobnost i volju da iziđe na izbore pa tako i on budući da je član 001 stranke.

Komentari