Domovinski pokret: Plenković se na opasan način miješa u rad DORH-a

facebook

Domovinski pokret je na svojoj stranici na Facebooku oštro prozvao predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

“Umjesto očekivane javne isprike, Andrej Plenković je ispalio novi rafal sramotnih napada na Domovinski pokret, naše dužnosnike i pojedine saborske zastupnike. Konkretan povod je rješenje DORH-a, u kojem se, jasno i nedvosmisleno konstatira da pokojni Danijel Bezuk, tijekom tragičnih događaja na Trgu sv. Marka, u listopadu prošle godine, nije imao pomagača ili poticatelja”, napisali su iz Domovinskog pokreta.

“Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je provelo potrebne izvide i dokazne radnje i utvrdilo sve relevantne okolnosti počinjenja tog kaznenog djela’ navodi se, pored ostaloga, u priopćenju koje su prenijeli svi relevantni mediji, uz važnu konstataciju: ‘Tijekom provođenja opisanih izvida nisu prikupljeni podaci iz kojih bi proizlazilo da bi uz 23-godišnjeg osumnjičenika prilikom počinjenja kaznenog djela sudjelovale druge osobe u svojstvu pomagača ili poticatelja…’ Nakon što je došlo do pucnjave na Trgu sv. Marka aktualni premijer i šef HDZ-a, tragediju je pokušao bešćutno iskoristiti kako bi se politički i medijski obračunao s jedinom stvarnom oporbom okupljenom oko Domovinskog pokreta, pa je čak javno zaprijetio mogućom zabranom stranke koja je apsolutni antipod njegovoj globalističkoj, probriselskoj politici”, piše u objavi.

“Sa sigurne udaljenosti, iz udobne briselske fotelje, Plenković je odmah nakon tragedije govorio o ‘sanitarnom kordonu’ i prijetio kako Domovinski pokret ‘nikada neće doći na vlast’. Predsjednika naše stranke u Sisačko-moslavačkoj županiji, vukovarskog dragovoljca i HOS-ovca, Damira Markuša prozvao je zbog kumskih i ratnih relacija s obitelji pokojnika, a gradonačelnika Vukovara i člana Kluba DP-a u Hrvatskom državnom saboru, Ivana Penavu, bezobzirno je apostrofirao kao ‘huškača’. Nakon što je DORH proveo opsežne radnje, u koje su bile uključene ključne poluge nacionalnog sigurnosnog sustava i nakon što je utvrđeno da su izjave Andreja Plenkovića o političkoj pozadini tragičnoga čina – NETOČNE, predsjednik Vlade RH sada se i dodatno grubo umiješao u rad pravosudne institucije, koja bi po svojoj definiciji i regulama svakog demokratskog društva, trebala biti neovisna. Da je takvo nešto učinio netko od dužnosnika DP-a, istog bi trenutka bili označeni kao rušitelji hrvatskog pravnog poretka, no, kada to radi Plenković, onda je sve dopušteno”, stoji u objavi Domovinskog pokreta.



“Nevjerojatno je da premijer države, članice Europske unije, javno govori kako ne vjeruje i sumnja u odluke DORH-a, i još huška na političku oporbu, inzistirajući na tezi da je netko ‘indoktrinirao i utjecao na mladog čovjeka’. Plenkovićevo inzistiranje na tezi da iza počinitelja ‘stoje određene političke stranke’, nije ništa drugo nego još jedan u nizu opasnih pokušaja miješanja u rad DORH-a s ciljem eliminacije najozbiljnijih političkih protivnika. Nimalo slučajno, trenutačni šef HDZ-a sada i dodatno koristi situaciju koja je nastala nakon ostavke Miroslava Škore, kako bi i dodatno pokušao ocrniti stranku koja će, unatoč njegovim željama, preživjeti i politički ga, u svakom slučaju – nadživjeti”, zaključuju iz Domovinskog pokreta.

Priopćenje potpisuje zamjenik predsjednika stranke Mario Radić.

Komentari