Domovinski pokret darivao djecu oboljelu od malignih bolesti: Sjetite se onih kojima mala gesta puno znači

U povodu 15. veljače, Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti, mladi Domovinskog pokreta posjetili su Institut za tumore u Zagrebu te podržali predstavnike udruge Ljubav na djelu, čija se djeca liječe na onkološkom odjelu.

Ondje su ih dočekali ravnatelj KDB Zagreb Goran Roić, v.d. predstojnika Instituta za tumore Ivan Milas, šefica zavoda Klinike za hematoonkologiju Jasminka Stepan Giljević, voditeljica Odjela za solidne tumore dječje dobi Aleksandra Bonevski, glavna sestra klinike Anita Mišković te mnogi drugi.

Ravnatelj Roić izjavio je kako je ovaj dan simboličan dio globalne kampanje s ciljem podizanja svijesti, podrške, informiranja i boljeg razumijevanja javnosti o poteškoćama i izazovima s kojima se susreću djeca i adolescenti oboljeli od malignih bolesti kao i njihove obitelji.

Predsjednik Mladih grada Zagreba Daniel Škevin uručio je bolničkom osoblju poklone – crteže zagrebačkih osnovnoškolaca.



”Kao predsjednik Mladih podružnice grada Zagreba apeliram na sve mlade da se sjete onih kojima mala gesta puno znači. Hvala ravnatelju Instituta za tumore na dočeku i smiješku kojim je popratio ovu našu inicijativu”, poručio je Škevin.

Primopredaji je prisustvovala i potpredsjednica podružnice Domovinskog pokreta Grada Zagreba i ujedno predsjednica udruge Ljiljana Vuletić, koja je izjavila kako je ovaj dan vrlo značajan za sve obitelji koje se suočavaju s tako teškom bolesti.

”Na ovaj dan njihov glas se čuje i ne smije biti zaboravljen. Zadnjih 20 godina Vlada obećava da će izgraditi novu dječju bolnicu. Još imamo obećanja da će roditelji biti s djecom 24 sata na onkološkim odjelima, što je minimum standarda Europske unije”, zaključila je Vuletić.

Komentari