Zekanović: Strašno je da u nepoštivanju institucija prednjače oni koji vode državu

Davor Pongracic / CROPIX

Saborski zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović u utorak je prozvao Vladu Andreja Plenkovića i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića zbog nepoštovanja odluke Ustavnog suda koja se odnosi na odluku o pobačaju, rekavši da “riba smrdi od glave”.

Zekanović upozorava da je Ustavni sud 21. veljače 2017. naložio Hrvatskom saboru da u roku od dvije godine donese novi Zakon koji bi regulirao pitanje pobačaja.

“Međutim, Vlada Andreja Plenkovića i njegov eksponent u Hrvatskom saboru, Gordan Jandroković, nisu prstom maknuli da se ispoštuje obvezujuća odluka Ustavnog suda”, rekao je Zekanović.

Zekanović podsjeća da je Gordan Jandroković nakon isteka roka od dvije godine Ustavnom sudu tek poslao dopis u kojem stoji da “Prekid trudnoće je kompleksno etičko, medicinsko, znanstveno, svjetonazorsko i pravno pitanje”.



“Strašna je spoznaja da u nepoštivanju institucija u Hrvatskoj prednjače oni koji vode državu”, ističe Zekanović.

Zanimljivo je kako Ustavni sud šuti, smatra Zekanović.

“Naime, od predsjednika Ustavnog suda Republike Hrvatske Miroslava Šeparovića nismo čuli nikakav komentar na nepoštivanje rokova zadatih u Rješenju. Dakle, bez obzira na kojoj ideološkoj strani bili, na onoj koja se bori za zaštitu života ili na strani pobačaja, svakoga u Hrvatskoj mora zabrinuti ovakvo bezobrazno nepoštivanje institucija”, zaključuje saborski zastupnik Hrvoje Zekanović.

Komentari