VIDEO Šokantna snimka nakon silovite eksplozije u obiteljskoj kući, osoba s teškim opeklinama prebačena u bolnicu

Snažna eksplozija u obiteljskoj kući u Kaštel Sućurcu, u kojoj je ozlijeđen jedan muškarac, izazvala je pravu paniku među mještanima, osobito onima u najbližem susjedstvu. Do nesreće je došlo u četvrtak, nešto prije 18 sati, na adresi Gajine 15.

“Detonacija je bila toliko snažna da su se na našoj kući, udaljenoj 30-ak metara, otvorili svi prozori. U prvom trenu zvučalo nam je kao da je pukla bomba, a nakon toga pomislili smo da je bio potres. Nikome nije bilo jasno što se događa”, pričaju novinarima još uvijek šokirani susjedi.

Čim se začula detonacija, od koje su nekima ulazna vrata ‘izletjela’ iz okvira, ljudi su pohrlili upomoć nesretnom susjedu, izveli ga iz kuće te mu donijeli čašu vode, no kako pričaju susjedi, čovjek je bio u tolikom šoku da nije mogao sam držati čašu u rukama.

“Odmah smo vidjeli da su mu ruke strašno ispečene, u jednom trenutku činilo nam se da mu je vatra zahvatila i uši. Hitna pomoć, policija i vatrogasci stigli su u roku od 20-ak minuta te je ozlijeđeni bolničkim kolima hitno prevezen u splitski KBC”, rekli su mještani.



“Nakon svega, nitko ne može vjerovati da je čovjek ostao živ! Cijeli prednji zid kuće je totalno raznešen, demoliran, dok je drugi dio ostao sačuvan vjerojatno samo zato jer je objekt s te strane ukopan u brdo. Nevjerojatno da se našao usred toga i ipak, nadamo se, prošao s ne tako strašnim ozljedama. Činilo se da su mu ispečene samo ruke”, pričaju novinarima mještani.

Sreća u nesreći je, kako se doznaje, što u trenutku eksplozije u kući nije bilo drugih stanara. Ozlijeđeni muškarac je navodno koristio samo jedan stan unutar kuće, dok u ostatku objekta nitko ne živi.

Kao uzrok nesreće, kako je izvijestila i policija, navodi se eksplozija plina iz boce koja je očito bila neispravna te je plin ‘iscurio’ u prostoriju, a prema pričama susjeda, sve je ‘otišlo u zrak’ kada je muškarac krenuo pripaliti cigaretu.

 

O panici koja je zavladala svjedoči i snimka s mjesta događaja u trenucima užasa. Kako se može razaznati na snimci, vatrogasci koji su stigli na mjesto događaja, kao ni neki od okupljenih mještana, u tim trenucima još nisu znali što se dogodilo s čovjekom koji se našao u kući prilikom eksplozije te su neki sumnjali i na najgore, piše Slobodna Dalmacija.

Komentari