VELIKA AKCIJA POLICIJE Uhićeni suradnici srbijanske i crnogorske mafije u Hrvatskoj

Ilustracija, Cropix

Policija je u srijedu u jutarnjim satima počela akciju uhićenja pripadnika dvije kriminalnih organizacija koje su, prema neslužbenim informacijama, pribavljali informacije i izrađivali dokumente za mafijaške skupine s područja Srbije i Grne Gore.

U policiji službeno ne iznose detalje. Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić Hini je potvrdila da je jutros započela realizacija kriminalističkog istraživanja i da među uhićenima ima zaposlenika MUP-a.

Akcija se, kako se doznaje, provodi na području cijele Hrvatske, posebno u Zagrebu i Karlovcu.

Prema prvim neslužbenim informacijama uhićeni su za kriminalce iz Srbije i Crne Gore pribavljali informacije i izrađivali dokumente poput osobnih iskaznica, putnih isprava i vozačkih dozvola.



Na meti policije je tridesetak osoba, od kojih je većina uhićena tijekom jutra. U kriminalističkom istraživanju slijede pretrage domova, službenih prostorija i vozila kojima se osumnjičeni koriste.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, među uhićenima je i Nusret Seferović, predsjednik Vijeća romskih udruga Hrvatske, koji je tijekom jutra uhvaćen i priveden u istočnom dijelu Zagreba.

U akciji protiv srbijanske mafije uhićen i lider Unije Roma Hrvatske

O uhićenjima bi se tijekom dana trebao oglasiti i USKOK s obzirom da je riječ o skupinama organiziranog kriminala.

Mediji navode da su pripadnici ove grupe iz Hrvatske nabavljali i izrađivali putovnice za pripadnike srbijanskog Zemunskog klana te pripadnike crnogorskih klanova Škaljara i Kavčana.

Jutarnji list navodi da je riječ je o grupacijama s kojima se povezuje više desetaka mafijaških likvidacija na nekoliko kontinenata.

Dodaju da su osumnjičeni pripadnici MUP-a iz policijskoga informativnoga sustava navodno odavali podatke o identitetima hrvatskih građana koji bi bili pogodno da se na njihovo ime izrađuju lažni hrvatski dokumenti.

Komentari