Tolušić: Gazili su me radiofil i dokazani lopov Beljak i Davor Cotrugli Bernardić. Povjerenstvo pošteno radi svoj posao

Nakon što ga je jučer Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo s 3000 kuna zbog utvrđenog nesklada u njegovoj imovinskoj kartici, na Facebooku se glasio bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

“10 mjeseci. Toliko je trajalo pljuvanje i sramoćenje oko moje imovinske kartice i moje kuće. I jučer je Povjerenstvo, nakon 10 mjeseci utvrdilo da sam kuću upisao u krivu rubriku, umjesto rubrike “kuća”, trebao sam upisati nekretninu u rubriku “kuća s okućnicom”. Površinu kuće UOPĆE NISAM NITI TREBAO NAVODITI, ali eto, ja sam se pravio pametan, pa sam brže bolje, valjda isti dan kad sam se uselio (prije tehničkog, uporabne i ostalih sitnica), upisao površinu kuće i upisao krivo. Kaže Povjerenstvo, kuća vam je netto stambene površine 187 m2 a vi ste upisali 165 m2. A niste trebali upisati ništa od toga, pa ni slavni roštilj (ili ljetnu kuhinju kako bi rekli mi Slavonci), nego samo površinu vašeg dvorišta. A ono je nešto preko 1500 m2. I u pravu su. Pogriješio sam, nije sporno. I trebali su me kazniti zbog toga. Kao i Krstičevića, Bošnjakovića i sve ostale ministre i dužnosnike koji su zadnjih 10 godina nepravilno ispunili karticu i prošli “lišo”. Vidimo i danas u novinama da svaki dan netko nešto promijeni. Ali za te druge vrijede i druga pravila. A generalno, kod nas nije mjerilo rad, nego percepcija. Neke europske fore valjda, ne kužim. Mlad sam još, naučit ću”, napisao je Tolušić na Facebooku.

“Što je još utvrdilo Povjerenstvo? Da sam platio svaki račun i svaku kunu za izgradnju svoje kuće. Da sam kuću gradio novcem od kredita i prodaje nekretnina. Nevjerojatno, a? I plaćeno je sve svima. I majstoru koji mi je gradio roh bau kuću, i majstoru koji mi je radio centralno, i onome koji mi je radio vodu i kanalizaciju, i onome koji mi je radio krov, pločice, stolariju, ogradu i sve ostalo. I projektantu i nadzoru i Bogu i vragu. I gle čuda, Povjerenstvo je utvrdilo da nije bilo nikakvog pogodovanja nikome, da je sve u skladu sa zakonima i da je sve kako treba. A nije da si nisu dali truda pri provjeri. Skoro godinu dana su me svi gazili i pljuvali oko toga, pa čak i likovi kao što je radiofil i dokazani lopov Beljak i Davor Cotrugli Bernardić. To mi je bilo najsimpatičnije od svega. Da me takve poštenjačine pljuju. Ali to su čari hrvatske politike. Nažalost.  U svakom slučaju, drago mi je da postoje institucije u RH koje dobro i pošteno rade svoj posao. Povjerenstvo je jedna od njih. I jedina kojoj sam se trebao pravdati. Volio bih da imaju više love i da su brži pa da to blaćenje kraće traje ali što je tu je. Ne voli ih baš Vlada i ministarstvo financija. Kazna je zaslužena, kao i posljedice. Žao mi je ako sam koga iznevjerio ili povrijedio, to mi sigurno nije bila namjera”, zaključio je svoju objavu.



Komentari