Titov Galeb tegle na remont, Riječani se nadaju da će potonuti

Grad Rijeka

U četvrtak, 5. prosinca 2019. godine, brod Galeb bit će otegljen iz riječke luke u brodogradilište tvrtke Dalmont u Kraljevici, gdje će biti izvedeni radovi na obnovi u brod muzej s pratećim komercijalnim sadržajima. Radovi će Riječane koštati 58.5 milijuna kuna.

Brod Galeb obnavlja se i prenamjenjuje u brod muzej u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture.

Obnovi Galeba protivi se velik broj građana Rijeke. Obnovi se protivi, barem deklarativno, čitava riječka oporba. Međutim, otpor oporbe riječki je gradonačelnik Vojko Obersnel zaobišao, osiguravši glasove deklarativno oporbene Liste za Rijeku.

“Galeb na putu u remont, a Rijeka na putu u bankrot. Hvala Obiju, HNS-u i Listi za Rijeku aka Prodaju na atrakciji – prvi hrvatski grad koji je bankrotirao”, objavila je Ivona Milinović, riječka HDZ-ovka odnedavno u nemilosti stranačkog vodstva.



“Sutra tegle Galeb u Kraljevicu. Možda potone”, rekla je jedna Riječanka. “Potonuće dok svira Bandiera Rossa. Čovječe, kako bi to svečano tek bilo!” ironično je dodala.

“Valjda neće i treći put potonuti u Riječkoj luci. To bi ipak bilo previše”, rekao je jedan Riječanin.
Za novinare, snimatelje i fotoreportere bit će organizirano praćenje Galeba iz broda Lučke kapetanije Rijeka. Predstavnicima medija će se na brodu Vid pridružiti zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar.

Komentari