Studentski zbor Fakulteta hrvatskih studija: Osuđujemo Ribićevo politikanstvo

Cropix

Studentski zbor Fakulteta hrvatskih studija osudio je u petak politikanstvo glavnog tajnika Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Hrvatske Vilima Ribića poručivši da su šokirani njegovom izjavom da bi taj fakultet trebao prestati postojati u bilo kojoj formi.

Ribić je u srijedu ocijenio da je Sveučilište u Zagrebu dovelo Hrvatske studije u ozbiljnu situaciju jer je protivno Zakonu o ustanovama u sudski registar uspjelo upisati Fakultet hrvatskih studija kao javnu ustanovu bez prethodnog rješenja Ministarstva znanosti, čime je dovedeno u pitanje postojanje Hrvatskih studija.

“Studentski zbor još je 10. prosinca prošle godine podržao unaprjeđenje Hrvatskih studija u status fakulteta jer je to jedino u interesu studenata. Za studente Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu to nije ‘trivijalno pitanje'”, navodi se u priopćenju Zbora.

Dodaje se kako studenti osuđuju politikanstvo Sindikata koji već godinama “ometa reformu institucije Hrvatskih studija”.



“Začuđujuće je i obeshrabrujuće da se sindikat u čijem je nazivu upisana ‘znanost i visoko obrazovanje’ poticanjem prestanka financiranja Fakulteta hrvatskih studija zauzima za ukidanje radnih mjesta i gubitak zaposlenja radnika Fakulteta”, stoji u priopćenju.

Ocjenjuju da je u Ribićevoj izjavi “prepoznatljiv pristup u kojem se sudstvo proglašava nekompetentnim i korumpiranim” kada ne postupi po Ribićevim zamislima i očekivanjima.

“Pozivamo Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu da nas podrži u obrani dostojanstva i interesa studenata Hrvatskih studija”, poručuje Studentski zbor Fakulteta hrvatskih studija.

Komentari