Škoro otvoreno o ‘Za dom spremni’ i o Jasenovcu: To je pozdrav generacije koja je pobjedila srpski fašizam

screenshot

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro održao je predizborni skup u Novom Zagrebu gdje je otvoreno govorio o podravu “Za dom spremni” te o logoru Jasenovac.

Škoro smatra da pozdrav “Za dom spremni” pripada “ponosnoj generaciji koja je pobijedila srpski fašizam” pa nastavio nabrajati ljude iz svog najbližeg kruga koji su sudjelovali u ratu, piše Dnevnik.hr.

“Pitali su me što mislim o pozdravu “Za dom spremni”. Ja se ne bojim govoriti o tome. Zato što znam istinu. I nisam licemjer. To je pozdrav pod kojim je moj vjenčani kum se borio za ovu Hrvatsku ’91. godine. To je pozdrav pod kojim je moj bratić poginuo. I neće mi nitko kazati da je to pozdrav koji nekome smeta jer su ga koristili od ’41. do ’45. Jesu. Ali, koristili su i riječ Hrvatska, koristili su i himnu ‘Lijepa naša'”, istaknuo je Škoro.



Predsjednički kandidat Škoro najavio je da će posjetiti Bleiburg, ali i Jasenovac. Dodao je da će tražiti formiranje međunarodne komisije za istraživanje zločina u Jasenovcu. Zahtjev je to nekih na desnom djelu političkog spektra, koji sumnjaju u službenu priču oko tog logora. “Ako treba, prekopat ćemo sve”, zaključio je, uz aplauz okupljenih.

Komentari