Sindikat policije: Nema teorije da bi mi uhitili, bacili u maricu i odvezli nekoga u BiH

N1

Dubravko Jagić iz Sindikata policije gostovao je u emisiji N1 i komentirao koje zahtjeve policija ima prema Vladi, što se tiče povećanja plaća, ali i incident sa studentima iz Nigerije, koji su iz Zagreba završili u izbjegličkom kampu u BiH.

“Po meni nema teorije da bilo koga nađu u Zagrebu, stave ga u maricu i odvedu u BiH”, rekao je Jagić, komentirajući incident.

“Jesu li krijumčari sudjelovali u tome, ne želim pričati. Što se tiče humanosti, znamo kako stvari stoje. To da bi mi takve stvari radili, doslovce nekoga uhitili, bacili u maricu i odvezli do Bosne iz Zagreba – nema šanse”, rekao je Jagić.

Kamere na policajcima su dobrodošle

Kazao je da je Sindikat policije apsolutno za to da se policajce opremi uniformama koje imaju kameru, koja bi snimala svako postupanje. “Nema problema, samo treba osigurati sredstva za takve stvari, a tu je Europa koja zahtijeva od nas da čuvamo šengenske granice pa neka malo pripomogne”, rekao je Jagić.



Što se tiče zahtjeva za povećanjem plaća zaposlenima u MUP-u, Jagić je rekao da su napravili pritisak na ministra unutarnjih poslova, Davora Božinovića, ali da je Vlada poslodavac, a ne Božinović kao resorni ministar.

“Radi se o tome da mi želimo da imamo ista prava novčana kao i prosvjetari. Počeli su pregovori s resornim ministrom, da se ta materijalna prava koja su izborili učitelji primjenjuju na nas kroz dodatke”, rekao je Jagić.

Čelnik Sindikata policije izrazio je duboko uvjerenje da će uspjeti u borbi za svoja prava, međutim, ako pregovori ne uspiju, ima i drugih načina. “Uvijek postoji rezervna opcija, bijeli štrajk, razni pritisci, ali vjerujem da do toga neće doći”, rekao je Jagić za N1.

Istaknuo je da za početak traže koeficijent 1, i to za sve zaposlene u MUP-u.

Komentari