Prodaje se dio doma za starije i nemoćne u kojem je poginulo šestero ljudi?

Zeljko Puhovski / CROPIX

Na Njuškalu je osvanuo oglas o hitnoj prodaji kuće u Andraševcu, na adresi Dolinska 22. Vlasnici Obiteljskog doma “Zelena oaza” ondje su bili ilegalno smjestili korisnike doma u objekt koji nije bio prijavljen.

U požaru objekta koji se nalazi pokraj kuće koja je sada na prodaju 11. siječnja poginulo je šestero štićenika doma.

U oglasu stoji da kuća površine 350 četvornih metara ima deset soba te okućnicu od dvije tisuće četvornih metara površine.

Piše i da je kuća nenamještena i od središta Oroslavja udaljena tri kilometra. Cijena je 40.000 eura i nije fiksna, ali se naglašava kako se objekt prodaje – pod hitno.



Podsjetimo, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković prošli je tjedan rekla da u obiteljskom domu u Andraševcu u posljednje vrijeme nije bilo prijava o nepravilnostima te da inspektori u nadzor idu prema planu.

Inspekcija danas kreće u nadzor doma u kojem je poginulo šestero ljudi

Upitana postoji li još netko u sustavu tko je iznad vlasnice doma, a da je odgovoran za nesreću, naglasila je kako je prije svega vlasnik takvog doma odgovoran za poštovanje zakonskih propisa.

“Poznato je da je dio objekta bio nelegalan, da za to nije imala dozvolu. Imala je dozvolu za samo 13 korisnika, a broj korisnika bio je veći od 40. Za vrijeme požara nije bilo nikoga u prostoru u kojem su boravili štićenici. To su činjenice”, ponovila je ministrica.

Tada je izdano rješenje o zatvaranju Doma za starije i nemoćne “Zelena oaza”, kao i podnesena kaznena prijava protiv vlasnice doma. Dalje je, ističe Bedeković, na nadležnim institucijama da odrade svoj posao.

Komentari