Prgomet odlazi iz politike: Otvorila mu se primamljiva prilika u inozemstvu

Cropix

Drago Prgomet, HDZ-ov predsjednik zagrebačke Skupštine, razmišlja o ostavci na poziciji šefa gradskog parlamenta i povlačenju iz aktivne politike, piše u petak Večernji list pozivajući se na izvore bliske Prgometu.

Prgomet bi ostavku, odluči li tako, mogao podnijeti nakon Nove Godine, a razlog je taj što je prošao proceduru za izbor u American College of Surgeon (Američku kiruršku akademiju), najprestižniju kiruršku akademiju u svijetu.

U tu se akademiju, doznaje dnevnik, ulazi na preporuku članova American College of Surgeons, a potreban je i prolazak na testovima i razgovorima te akademije.

Formalni izbor za članstvo u toj akademiji provest će se iduće godine u listopadu, a Prgomet je prošao sve potrebne intervjue i testiranja.



Iz krugova bliskih Prgometu doznaje se da razmišlja da se u potpunosti posveti struci, a da u Skupštini ostane samo zastupnik. To znači da, odluči li se definitivno povući iz aktivne politike, neće ni na izbore za predsjednika zagrebačkog HDZ-a, što je neizravno bio najavio u intervjuu Večernjem listu.

Prgomet je HDZ napustio zbog neslaganja s Tomislavom Karamarkom. Kratko je bio u Mostu, potom osnovao svoju stranku Hrid, da bi ga Andrej Plenković, kada je preuzeo HDZ, pozvao natrag u stranku. Sada obnaša dužnost predsjednika zagrebačke skupštine.

Komentari