Predsjednik EPP-a Daul: ‘Razumijem hrvatski narod, teško je pobijediti mržnju’

screenshot/EPP

Predsjednik Europske pučke stranke (EPP) Joseph Daul izrazio je u srijedu razumijevanje za hrvatski narod kada se radi o negativnim osjećajima proisteklim iz rata, naglasivši da je rođen u Strasbourgu, pograničnom gradu s Njemačkom, te shvaća da treba prevladati mržnju kako bi se išlo dalje.

“Pobijediti mržnju nije lako…znam i razumijem hrvatski narod. Kako bi se prevladala treba se ujediniti u Europi da bi sljedeće generacije mogle ići dalje”, rekao je Daul, odlazeći predsjednik EPP-a, na zajedničkoj konferenciji za novinare s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, uoči kongresa najvećeg europskog stranačkog bloka.

EPP će u srijedu i četvrtak na kongresu u Zagrebu izabrati predsjednika Europskog vijeća Donalda Tuska za novoga predsjednika EPP-a koji će zamijeniti Daula koji je konzervativni EPP vodio od kraja 2013.

On je imao samo najljepše riječi za hrvatske čelnike, premijera i predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović s kojom se sastao u utorak, ali i za Mariju Pejčinović Burić koja je izabrana za čelnicu Vijeća Europe što je nazvao iznimnim rezultatom u koji tada, priznao je, nije vjerovao.



 

 

Komentari