Pravobraniteljica za djecu odgovorila na prozivke ministrice i sindikata

N1

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević komenirala je prozivke sindikata i resorne ministrice Blaženke Divjak zbog nepojavljivanja na sastanku koji je održan jutros u Ministarstvu obrazovanja. Na sastanku se, kaže, nije pojavila zbog obaveza oko obilježavanja 30 godina Konvencije UN-a o pravima djeteta.

“Ono što sam rekla u više navrata – apeliram na sve odrasle da se riješi situacija. Djeca su se, ni kriva ni dužna, našla u fokusu, odnosno u svađi odraslih. Pozivam da se u što kraćem roku, pa možda i na današnji dan – Međunarodni dana djeteta – pokuša razriješiti ova situaciju. Pri čemu je važno da se slijedi najbolji interes djeteta”, ponovila je Helenca Pirnat Dragičević svoje stajalište o štrajku.

O prozivkama sindikata i ministrice Blaženke Divjak kazala je:

“Danas je za moj ured velik dan. Slavi se veliki jubilej. Od ranih jutarnjih sati sam na različitim mjestima, vezano i za štrajk, a vezano i za proslavu ove Konvencije koja mi je danas prioritet.”



Na pitanje je li mogao doći netko iz ureda, kazala je: “Svi moji zaposlenici ureda, kao i ja, danas imaju veliki dan, imali su puno obaveza. Postojala je mogućnost da samo ja dođem na taj sastanak”, prenosi N1.

Podsjetimo, i sindikati i ministrica Divjak kritizirali su pravobraniteljicu jer nije došla na sastanak. 

Komentari