PORTAL OTVORENO U POSJEDU DOKUMENTA Evo tko će zamijeniti Kujundžića u zagrebačkoj Gradskoj skupštini

Cropix

Portal Otvoreno u posjedu je Obrazloženja točke dnevnog reda 30. sjednice Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba iz kojeg je vidljivo da je zamjena za Ivana Kujundžića u Gradskoj skupštini Ivana Mamić.

Ivan Kujundžić, podsjetimo, u Skupštinu je ušao umjesto Andrije Mikulića koji je imenovan glavnim državnim inspektorom. Zastupnikom je postao u travnju, dok je 29. listopada imenovan predsjednikom Kluba HDZ-a u Gradskoj skupštini, protivno volji skupštinskih HDZ-ovaca.

Nakon što je podržao Demogarfsku strategiju Grada Zagreba protivno volji skupštinskih HDZ-ovaca, Kujundžić je  dao je ostavku na mjesto zastupnika te stranke u Gradskoj skupštini, iako se sumnjalo kako je to samo ‘predstava’ za medije i javnost.

Ostalo je vidjeti tko će ga zamijeniti u skupštinskim klupama. Postojale su spekulacije kako bi na to mjesto mogao doći netko tko neće u pitanje dovoditi GUP gradonačelnika Milana Bandića.



Ivana Mamić, diplomirana je germanistica i lingvistica iz Donje Dubrave, odakle je i Andrija Mikulić. Prethodno je bila angažirana kao suradnica u Klubu zastupnika HDZ-a na ugovor o djelu. Prije tri godine zaposlena je na mjesto savjetnika u Hrvatskom saboru. Jutarnji list pisao je o okolnostima tog zapošljavanja, gdje je nju i suradnicu prozvao za uhljebništvo.

Otvoreno

Vjerojatno se radi o kompromisu Drage Prgometa i Andrije Mikulića. Toj tezi ide u prilog bliskost Ivane Mamić s Prgometovom tajnicom Nataliom Horvat. S druge strane, neki izbori navode da se radi novom primjeru samovolje Andrije Mikulića. Naime, navodno je opet sazvana telefonska sjednica GO HDZ-a, te ni ovaj puta nije poštovana normalna procedura.

Lijevo: Ivana Mamić

 

 

Komentari