Otac mladića koji je preminuo nakon rutinske operacije izazvao Kujundžića

Goran Mehkek / CROPIX

Do kraja svoga života tražit ću od odgovornih odgovore na pitanja i razloge zbog kojih je 5 nakon rutinske operacije angina u šibenskoj bolnici preminuo moj 19-godišnji sin Loressante Miškov, izjavio je njegov otac.

Nije baš uobičajeno da čovjek dođe na operaciju angina na svojim nogama, a da iz bolnice iziđe u kapsilu – kaže nam kroz suze Renato Miškov koji protekla dva mjeseca “obija” vrata nadležnih institucija ne bi li doznao razloge smrti svoga sina.

Inspekcijski nadzor zadužen za istragu koje je oformilo Ministarstvo zdravstva je nakon 50 dana donijelo zaključak kako je Loressante preminuo zbog iznenadne srčane smrti, što je nevjerojatno rijedak poremećaj.

“Nakon 50 dana čekanja dobio sam to mišljenje Povjerenstva Ministarstva zdravstva i nisam zadovoljan njihovim odgovorom. Kako je moguće da Povjerenstvo šibenske bolnice kaže da je u pitanju jedan uzrok smrti, a Ministarstvo zdravstva da je u pitanju drugi uzrok smrti, koji uzgred budi rečeno nigdje nije spomenut u obdukcijskom nalazu?”, rekao je Renato.



Zbog toga, ali i zbog još puno razloga Loressanteov otac je uložio prigovor Ministarstvu zdravstva, osobno prozvavši kao odgovornog prof. dr. Milana Kujundžića, od kojeg je do petka 22. studenog zatražio odgovore na 27 pitanja, koja je postavio ministru i Ministarstvu zdravstva.

“Poručujem ministru Kujundžiću, kako je stručno mišljenje Ministarstva zdravstva najobičnija prepiska nalaza Opće bolnice Šibenik i za to im je bilo potrebno 50 dana. Nakon toliko čekanja čovjek bi očekivao stručna objašnjenja svakog uključenog liječnika. Ovako nešto nepotpuno i prozirno nisam očekivao”, ističe Miškov za Slobodnu dalmaciju.

Komentari