NOVI UDAR NA VLADU Ministar Medved oštro o zahtjevima sindikata branitelja

Cropix

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uoči sjednice Vlade osvrnuo se na zahtjeve Sindikalne podružnice hrvatskih branitelja Zadar, koja traži povrat umanjenih mirovina iz 2010. i 2014. godine.

Smatra da su zahtjevi sindikalne podružnice neopravdani, te da se iza svega kriju politički motivi. Sindikalne podružnice hrvatskih branitelja Zadar pripada Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, koji je podržao štrajk nastavnika.

“Očito je ovdje ili nepoznavanje tematike ili nejasno artikulirani zahtjevi, pa onda za početak – osvrnimo se tko to traži. Udruga, koja se naziva sindikat, a članica je Saveza samostalnih sindikata Hrvatske”, kazao je ministar Medved.

“Pozivam ih da se informiraju prije takvih iznošenja. Ova Vlada vratila je 10 posto iznosa mirovine koje je uzela Vlada Zorana Milanovića 2014. godine.



Ono što je simptomatično je vrijeme pojavljivanje te udruge koja se naziva sindikat. Podsjećam da je ova Vlada za svog mandata učinila više za hrvatske branitelje nego sve hrvatske Vlade dosad. Ova Vlada je povećala proračun za branitelje za više od 500 milijuna kuna”, kazao je Medved.

Sindikalna Podružnica hrvatskih branitelja Zadar, podružnica proširenog tipa pri Samostalnom sindikatu Hrvatske u sklopu SSSH i Teritorijalnom Uredu Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Zadar, uputila je zahtjev Vladi da vrati oduzeti dio mirovina koje su umanjene 2010. i 2014. godine, javlja Zadarski list.

Savez samostalnih sindikata Hrvatske vodi Mladen Novosel. SSSH je podržao štrajk nastavnika do ispunjenja zahtjeva.

Komentari