Mlada vučica pobjegla iz zoološkog vrta u Osijeku

Ranko Suvar / CROPIX

Mlada vučica pobjegla je iz osječkog zoološkog vrta u petak rano poslijepodne. Još nije poznato kako se izvukla iz nastambe ni gdje se skriva. Pretpostavlja se da je pobjegla u šumu prema Baranji.

Još nije jasno kako je uspjela pobjeći

”U petak oko 15 sati nazvali su me dečki i rekli da je pobjegla iz nastambe i da se nalazi u prostoru našega gospodarskog dvorišta, izvan prostora za posjetitelje. Pokušali smo je vratiti, ali je vjerojatno naišla na lisičji trag u gustoj travi i otišla prema žici, podvukla se ispod i pobjegla van. Sve smo pregledali i još nije jasno kako je uspjela pobjeći jer je sve bilo zatvoreno”, kazao je rukovoditelj osječkog ZOO vrta Denis Vedlin.

”Oko 13 sati je jela, a dva sata kasnije pobjegla. Radi se o mladoj jedinki koja je još praktički štene, stara je oko godinu i pol. Nije opasna za ljude i ne treba stvarati paniku. Da bi vukovi nekoga išli napasti, moraju biti u čoporu, a ona će bježati od ljudi. Teško da će se po danu kretati bilo kamo jer je vuk u pravilu noćna životinja. Došla je k nama tek prije dva dana i od samog preseljenja je još bila plaha i uplašena. O njezinu bijegu upoznati su policija i Županijski centar 112. Molio bih građane da nam jave ako ju vide”, dodaje Vedlin.

Glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske Zoran Kon također smatra da nema razlog za zabrinutost jer se mlada vučica boji ljudi. Stanovnici Tvrđavice prvi su medijima prenijeli vijest da je vučica pobjegla još u petak. Naime o tome nije bilo nikakve službene obavijesti, piše RTL.



Komentari