MINISTRICA DIVJAK UPOZORAVA Situacija je ozbiljna, koeficijenti su očito čarobna riječ

Cropix

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u petak se uoči početka novog kruga pregovora s sindikatima obrazovanja upozorila je na ozbiljnost situacije i pozvala Vladu da ponudi povećanje koeficijenata. Koeficijenti su, kaže ministrica, čarobna riječ.

“Jako je važno da se sad sačuva hladna glava i da se ponude brza i hrabra rješenja”, izjavila je Divjak novinarima uoči sastanka predstavnika prosvjetnih sindikata i Vlade sazvanog nakon što su prosvjetni radnici velikom većinom na izjašnjavanju odbili Vladinu ponudu.

Divjak, koja u zadnje vrijeme nije sudjelovala u pregovorima, poručila je da postoji puno šira odgovornost od političke, a ona se odnosi na učenike, njihove roditelje i učitelje.

Brzo i hrabro rješenje, pojasnila je, znači da ponuda mora biti takva da se štrajk završi i nastavi školska godina, jer je situacija ozbiljna. To je bio i razlog da je Ministarstvo danas napravilo pregled stanja u školama, dodala je.



Upitana hoće li se sindikatima ponuditi izmjena koeficijenata u prosvjeti, odgovorila je kako je to ono što traže sindikati te da su koeficijenti očito “čarobna riječ”.

“Ja ću svakako ići prema tome da rješenje koje ponudimo ima šansu proći”, istaknula je ministrica.

Komentari