Mihalinec odbacuje optužbe o izdaji: ‘Za spremačicu smo izborili 418 kuna veću plaću. 442 kune za kuhara…’

N1

11 sati Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske održavaju konferencije za novinare na kojima će se osvrnuti na štrajk i postignuti dogovor s Vladom.

Sindikalne konferencije za medije: Odgovaraju na kritike javnosti

Na konferenciji je govorio predsjednik NSZSŠ-a Branimir Mihalinec.



“Jučer smo potpisali sporazum o koeficijentima, ali i dodacima na plaću kojima smo osigurali rast plaće od 6,11 posto. Ova borba traje godinu dana. Nakon najave borbe, Sanja i ja smo sjeli, napravili strategiju i argumentaciju za borbu”, započeo je Branimir Mihalinec. “U lipnju smo na presici najavili borbu za koeficijente, nije bilo odgovora i u rujnu su počele vidljive aktivnosti”, dodaje. “Mirenje nije uspjelo, i 10. listopada počinje dosad neviđeni štrajk u Hrvatskoj. Nitko nije shvatio što je cirkularni štrajk, ali na kraju su ga svi zaposleni prihvatili”, objašnjava Mihalinec.

“Jučer smo do mrklih sati napravili kompletne izračune za sve grupe ljudi za koje je postignut sporazum”, dodao je Mihalinec.

“Za spremačicu smo izborili 418 kuna veću plaću. 442 kune za kuhara, vozača – koji nije dobio ništa, jer smo ga izdali. 453 kune dobila je medicinska sestra. Referent je dobio 483 kune, govorili su da smo ga izdali… 526 kuna dobit će voditelj računovodstva. Tajnici i računovođe, to su oni koji su dobili najveće povećanje, ali nisu dobili ništa jer su izdani… VSS tajnik 875 kuna veća plaća, računovođa 793 kune”, nabraja Mihalinec.

Komentari