Maras: Tko je za GUP neka glasa za Kolindu, ona je za državu ono što je Bandić za Zagreb

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras u ponedjeljak je najavio da s oporbenim klubovima u Gradskoj skupštini dogovoraju sakupljanje potpisa za raspisivanje referenduma oko GUP-a.

“To znači da u narednih mjesec i nešto dana taj zahtjev možemo uputiti i može se provesti redovna procedura. Ukoliko gradonačelnik Bandić bude slušao, kao što on voli reći da voli poslušati, neka posluša građane grada Zagreba što misle o GUP-u”, istaknuo je Maras na konferenciji za novinare ispred zgrade Gradske skupštine, prije početka skupštinske sjednice.

“Znači, tražimo referendum prije usvajanja GUP-a u veljači”, poručio je Maras.

Na pitanje koji su razlozi što je gradonačelnik Bandić odgodio da se GUP po hitnom postupku uvrsti na današnju sjednicu i prebacio za sjednicu u veljači, Maras je rekao da je razlog odgode to što je GUP povezan s gradonačelnikom Bandićem, a s njim je povezana aktualna predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.



“Znači, vrlo jasna poruka Zagrepčanima i Zagrepčankama. Tko je za GUP neka glasa za gospođu Kolindu Grabar-Kitarović  jer ona predstavlja ono na predsjedničkim izborima što gradonačelnik Zagreba predstavlja u gradu Zagrebu”, poručio je Maras.

Komentirajući prosvjed protiv poskupljenja računa za odvoz otpada, Maras rekao da taj prosvjed pokazuje “da u gradu Zagrebu ljudi nisu baš najsretniji sa odlukama koje donosi Gradska uprava, odnosno gradske vlasti”.

Istaknuo je da će Gradska skupština danas glasati o dvije važne točke – proračunu Grada Zagreba za sljedeću godinu te odluci koja će dovesti do poskupljenja odvoza otpada u Zagrebu.

“SDP grada Zagreba neće podržati ni jednu ni drugu točku”, poručio je Maras.

Objasnio je da gradski proračun SDP-ovci neće podržati zbog toga što prioriteti gradonačelnika Bandića nisu oni koji bi trebali biti za grad Zagreb, a to je infrastruktura prometa.

“Mi smo predložili nekolicinu amandmana koji su vezani uz mostove u Zagrebu i jedan vrlo guzvažan amandman je ugradnja liftova u višekatne zgrade jer mislimo da bi grad trebao subvencionirati ugradnju liftova za one građane koji imaju mogućnost da ih ugrade”, rekao je Maras.

Najavio je da će SDP-ovi gradski zastupnici danas otvoriti  i temu o adventskim kućicama i koruptivnom Adventu u gradu Zagrebu.

Komentari