Maras: Ne da mi je odbojna koalicija s HDZ-a, nego je ne mogu ni zamisliti

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras u subotu je ocijenio nemogućom veliku koaliciju SDP-a i HDZ-a te dodao da HDZ “u svakoj varijanti treba otići sa vlasti”.

“Ne da mi je odbojna koalicija s HDZ-a, nego je ne mogu ni zamisliti”, odgovorio je Maras na zamolbu novinara da komentira izjavu potpredsjednika vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića da velika koalicija sa SDP-om ne dolazi u obzir.

Maras je rekao i da HDZ mora proći čišćenje, čišćenje od koalicije s zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i njegovom strankom, korupcijsko držanje četiri godine “na žetončićima” u Hrvatskom saboru. “HDZ zbog toga mora u opoziciji provesti nekoliko mandata”, dodao je.

“HDZ treba u apsolutno svakoj varijanti otići s vlasti, a SDP mora dobiti povjerenje građana kako bi napravio korjenite promjene”, ustvrdio je.



Na pitanje treba li uvesti sigurnosne promjene i kako bi SDP to regulirao, Maras je odgovorio kako ne zna zašto se problem provjera uvijek javlja kada je HDZ na vlasti.

Po pitanju rada nedjeljom SDP ima svoja rješenja

Podsjetio je kako njima provjere za Glavnog državnog odvjetnika ili ministre nisu trebale jer nije bilo takvih skandala.

Predložio je HDZ-u da provjeri s kojim kandidatima ide na određene dužnosti. “Kako premijer ne zna koga predlaže za Glavnog državnog odvjetnika? Kako ne zna koga predlaže za ministra u vladi? To su isprike za korumpirane”, kazao je Maras. Tražiti provjere ljudi nakon što je otišlo 14 ministara i Glavni državni odvjetnik – to je isprika za korumpirane i neuspješne, dodao je.

Vezano uz članstva u pojedinim udrugama, Maras drži da – ako se netko bavi lobiranem za članove svoje udruge – ne može se baviti javnim poslom. Ustvrdio je i da je HDZ organizacija koja se bavi lobiranjem za interese svojih članova i interesnih skupina, kao i zagrebački gradonačelnik Bandić i njegova stranka. “To su pandani u političkim strankama masonskim ložama”, ocijenio je Maras.

Na pitanje koje je stajalište SDP-a o radu nedjeljom, poručio je da se ne može zabraniti rad nedjeljom jer taj dan trebaju raditi policija, javne službe, bolnice i sl. Ključnim drži da se taj rad mora platiti toliko da se ljudima kompenzira rad nedjeljom. Također, plaćanje rada nedjeljom treba biti i takvo da destimulira one koji tada rade samo radi većeg profita.

Maras je rekao i da SDP ima po tom pitanju svoja rješenja koja će predstaviti.

Zamoljen za komentar o tome što 11 tona otpada na Žitnjaku nitko ne čuva, Maras je rekao da je pitanje gospodarenja otpadom, ne samo na Žitnjaku, kritično. Upozorio je da se u Zagrebu ne gospodari otpadom i da je grad neuredan što treba promjeniti.

Komentari