Krijumčarili 339 kilograma kokaina iz Brazila: Mreža Ljubljana – Banja Luka – Tomislavgrad

Na splitskom Županijskom sudu jučer je započelo suđenje 33-godišnjem Darjanu Ješovniku, državljaninu Slovenije, kojeg USKOK tereti da je bio dio zločinačkog udruženja na čelu s Petrom Ćosićem zvanim Šarac iz Tomislavgrada u kupnji, posjedovanju, prenošenju i posredovanju u prodaji najmanje 339 kilograma kokaina, dovezenog iz Brazila, u ukupnoj vrijednosti od 12,8 milijuna eura.

Ješovnika se tereti da je za Šaćira Lucevića, slovenskog državljanina iz Crne Gore, koji je bio glavni Ćosićev operativac, bio kurir, odnosno da je prenosio poruke Petru Ćosiću i Emanuelu Vuliću zvanom Manči, također jednom od glavnih operativaca udruženja te se sastajao s njima, između ostalog i u Banja Luci.

Optuženik je izjavio da se ne smatra krivim, dok je njegov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković istaknuo da jedva ima osnove za podnošenje kaznene prijave, a kamoli za optužnicu i presuđenje.

“Kazneno djelo za koje ga se tereti je minorno u odnosu na ostale koji su pravomoćno osuđeni na dvije i pol godine zatvora. Moj klijent ima izjavu Nikole Rajića da može prijaviti prebivalište kod njega” kazao je odvjetnik.



Tome se žestoko usprotivila Natalija Petković, zamjenica ravnatelja USKOK-a, navodeći kako na navedenoj adresi, na kojoj bi bio prijavljen Ješovnik, živi otac Željka Rajića, koji se nalazi u istražnom zatvoru i kojeg je USKOK označio kao vođu zločinačke organizacije protiv koje se provodi istraga zbog sumnje u organiziranje pokušaja ubojstava, iznuda, otmica, paljevina automobila, nabave raznih vrsta oružja i streljiva.

Sud je odbio prijedlog obrane, ali je prihvatio njihov prijedlog da se kao svjedoci pozovu i ispitaju ostali pravomoćno osuđeni članovi udruženja, piše Slobodna Dalmacija.

Komentari