Josipu prijeti 15 godina zatvora zbog spolnog odnosa s učenicom

Josipu (19) prijeti čak 15 godina zatvora zbog spolnog odnosa s malodobnom učenicom (14) koja je nakon toga ostala trudna.

Protiv njega podignuta je optužnica u kojoj se navodi da je lani od rujna do prosinca imao više spolnih odnosa s učenicom sedmog razreda osnovne škole, i to kući njegovih roditelja te zahodu pokraj nogometnog igrališta.

Nesretna je djevojčica ostala trudna pa se Josip tereti za teži oblik kaznenog djela spolnog zlostavljanja djeteta kojim je predviđeno od tri do 15 godina zatvora.

Tijekom istrage branio se kako nije znao da ima samo 14 godina. Otkrio je da su se upoznali putem Facebooka, u početku su se dopisivali, a kasnije i počeli viđati. Onda je subotom i nedjeljom dolazila k njemu.



Ide u osmi razred

“Imali smo spolne odnose više od tri puta u mojoj sobi i jednom u WC-u na nogometnom igralištu. Jednom smo koristili kondom. Znam da je ostala trudna, ja sam otac, kasnije smo se i zaručili. Da ima samo 14 godina doznao sam tek u policiji”, rekao je Josip.

Djevojčica danas ima 15 godina i ide u osmi razred osnovne škole. Živi s majkom, očuhom i dvije sestre. Kaže da je Josip od početka znao koliko je stara jer mu je jednom, kad je došao da je vidi, njezina majka rekla da se makne od nje jer ima samo 14 godina.

Majka je potvrdila njezine riječi. O svemu je telefonom obavijestila i Josipovu majku kad joj je rekla da njezina kći ima samo 14 godina i da je pošalje odmah kući ako je kod njih, piše Danica.hr.

Komentari