Istraživanje CroElecto: Kolinda u vodstvu, SDP stoji bolje od Milanovića

Ured predsjednice RH

Agencija 2×1 komunikacije objavila je istraživanje političkih preferencija CroElecto za studeni 2019. godine. Aktualna predsjednica je u vodstvu pred drugim kandidatima, a Zoran Milanović veću podršku od Miroslava Škore za nešto manje od 5%.

Kad bi iduće nedjelje bili predsjednički izbori, Kolinda Grabar-Kitarović bila bi prva po broju glasova te u drugi krug ponijela rezultat od 27,68%.

Zoran Milanović je svoju potporu smanjio za 2 postotna boda u odnosu na prošli mjesec te sad računa na 25,05%.

Miroslav Škoro je i dalje treći, ali s nešto lošijim rejtingom  nego u listopadu, potpora mu nosi 20,46%. Mislav Kolakušić je zato gotovo udvostručio svoju potporu, u studenom bi za njega glasalo 9,3%.



Neodlučnih je ispitanika 13,35%, a među ostalim potencijalnim kandidatima tek su Ivan Pernar (1,2%) i Anto Đapić (1,09%) zabilježili potporu veću od jedan posto.

SDP vodi

Kad bi se, pak, po pravilu jedne izborne jedinice održavali parlamentarni izbori, SDP bi biralo 26,89%, čime bi SDP bio prva stranka po broju glasova unatoč slabijem rezultatu nego u listopadu.

HDZ stoji na 25,69%, dakle nešto bolje u odnosu na prošli mjesec. Mislav Kolakušić pretekao je Most, sa 5,04%, dok bi Most biralo 4,8%.

Peta stranka je Živi Zid s 2,76%, šesta NHR (2,4%), sedma Stranka Ivana Pernara (1,92%), osma HKS (1,8%). Slijede još Pametno  i IDS s po 1,33%, dok su ostale stranke i liste ispod praga jednog posto. Neodlučnih je ispitanika 22,57%.

Komentari