Inicijativa za referendum o zagrebačkom GUP-u bi trebala sutra biti uvrštena u dnevni red Skupštine grada Zagreba

Prije dva tjedna oporba je u proceduru u zagrebačku Gradsku skupštinu uputila inicijativu za raspisivanjem referenduma o izmjenama i dopunama GUP-a kako bi građani mogli reći svoj stav po tom pitanju.

Matej Mišić zastupnik SDP-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, tada je izjavio kako je gradonačnik netransparentno vodio raspravu oko GUP-a te kako su se javnost i struka izjasnili protiv izmjena i dopuna urbanističkog plana.

Nastavlja se borba oporbenih zastupnika da se prijedlog o referendumu GUP-a dovede na dnevni red Skupštine grada. Danas je Milan Bandić odbio zajednički oporbeni prijedlog o referendumu uz objašnjenje u kojemu između ostaloga stoji, kako su se, ‘poštivale sve zakonom propisane procedure, te je isti dobio sva prethodna mišljenja odnosno suglasnosti gradskog zavoda za zaštitu okoliša i prirode, Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, slijedom čega je razvidno da nema zakonske osnove, odnosno zakonski opravdanog razloga za podržati prijedlog za raspisivanje lokalnog referenduma’, a kako stoji u Facebook objavi Zastupnika u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Tomislava Stojaka, njegovu objavu možete vidjeti u nastavku:



Samo da ne ostane “ispod radara” -gradonačelnik nije prihvatio naš zajednički oporbeni prijedlog da Gradska skupština donese odluku o raspisivanju zagrebačkog referenduma o GUP-u!

Gepostet von Tomislav Stojak am Dienstag, 21. Januar 2020

Također za portal Otvoreno gospodin Stojak je izjavio kako će se Predsjedništvo Gradske skupštine održati sutra, odnosno u srijedu, na njemu se treba utvrditi prijedlog dnevnog reda, te bi i prijedlog o referendumu trebao biti uvršten u dnevni red za sjednicu koja bi se trebala održati 6. veljače.

‘Ja se nadam da će tako stvarno i biti, da ćemo imati priliku kroz raspravu reći jasne argumente zašto ovakav prijedlog GUP-a nije dobar i da bi se trebalo raspisati referendum za tako važno pitanje.’ rekao je Stojak.

Gradska oporba najavila referendum o GUP-u. Anka Mrak-Taritaš optužila Plenkovića da Bandiću ‘drži lojtre’

Komentari