Dario Hrebak za portal Otvoreno: Okrećem se izgradnji vlastite stranke i vlastitog stranačkog programa

Ranko Suvar / CROPIX

Predsjednik HSLS-a i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak nedavno je pozvao političke stranke poput START-a i Pametnog na stvaranje ‘liberalnog bloka’ za predstojeće parlamentarne izbore. Međutim, odgovor tih stranak koji je uslijedio je bio hladno “NE”.

Hrebak pozvao na stvaranje liberalnog bloka na parlamentarnim izborima

Bez obzira na politiku transparentnosti koju Dario Hrebak i HSLS provode u Bjelovaru, Dalija Orešković i Marijana Puljak očito nisu spremne stati iz takve politike. Čini se kako je jedino Dariu Hrebaku jasno kako nitko neće napraviti ništa ako svatko bude politički otok za sebe, a što je trenutno jedina poruka koja se može isčitati iz reakcija. Za portal Otvoreno Dario Hrebak je kometirao takvu situaciju i najavio svoje sljedeće korake.



“Pokušao sam, pružio sam ruku, moja taština je na vrlo nezamjetnoj razini i nemam problem niti s tim što sam dobio košaricu. Htio sam da zajedno napravimo jedan zdravorazumski korak, ali nakon svega izrečenog, dalje nema smisla”, rekao je Hrebak.

Dodao je kako se okreće izgradnji vlastite stranke i stranačkog programa koji će se temeljiti na konkretnim djelima, a ne na priči i liberalnoj teoriji.

“Želim da se naši projekti realiziraju i da Hrvatska u pravom smislu postane liberalna demokracija. Radije želim graditi takvu politiku kroz konkretne prijedloge u Hrvatskom saboru nego kao “perspektivna” izvanparlamentarna politička opcija na društvenim mrežama”, rekao je Hrebak

Gradonačelnik Bjelovara smatra kako je bit politike od nemogućeg napraviti moguće. “A to iz svog dnevnog boravka nije moguće učiniti”, izjavio je za Otvoreno.

Nakon svega izgleda kako je Hrebak za HSLS odabrao samostalni put za Parlamentarne izbore.

Komentari