Čuraj o SDP-ovu zahtjevu za smjenu Divjak: Rezultati nisu bitni, bitno je igranje politikom

Cropix

Saborski zastupnik HNS-a Stjepan Čuraj branio je u petak ministricu obrazovanja Blaženku Divjak i njezine rezultate, nakon informacije da je SDP skupio 31 zastupnički potpis za pokretanje procedure iskazivanja nepovjerenja ministrici.

“Rezultati nisu bitni, bitan je neki dojam, bitno je igranje politike, bitno je pozicioniranje kako će netko nekoga nadmudriti, a  to nas ne vodi nigdje”, rekao je zastupnik u Hrvatskom saboru u vremenu za slobodne teme.

Ministričina je odgovornost, ironizirao je, borba protiv lažnih diploma, uvođenje informatike u škole, ulazak Hrvatske u CERN, miljardu europskih sredstva za unaprjeđenje strukovnih škola.

Čuraj kaže i kako se Divjak, s jedne strane optužuje da je stala na stranu sindikata, a s druge da to nije napravila. “Rezultat svega je da se povijesna reforma obrazovanja nastavlja, da će učitelji imati praktično tisuću kuna veću plaću”, rekao je te napomenuo da Divjak hvale iz Europe.



Drugi prepoznaju njen rad, pohvale dolaze iz Europske komisije, ističe Čuraj i dodaje kako bi, da je Komisija rekla nešto loše, to svi citirali, ali kad se radi o pohvalama, one nikome nisu bitne.

Arsen Bauk (SDP) uzvraća kako mu je logično da ministricu brani stranka iz čije kvote dolazi, no nije mu logično da “još nije primijetio obranu članova i predsjednika Vlade”.

Radujemo se Vladinu očitovanju na naš zahtjev i očekujemo da prihvate naš prijedlog,  jer će u njemu biti citati dijela članova Vlade i potpredsjednika Sabora Reinera o radu ministrice, naveo je Bauk.

Komentari