‘BIO SAM PRAGMATIČAN NA BRAČKI NAČIN’ Doznali smo tko je birač koji preko listića prodaje maslinovo ulje

U drugom krugu predsjedničkih izbora imali smo više od 80 tisuća poništenih listića, apsolutno, rekordan broj. Portal Otvoreno je u nedjelju objavio neke od zanimljivijih. Među njima je apsolutni pobjednik bio onaj kojim je birač reklamirao maslinovo ulje.

Novinar portala Otvoreno doznao je tko je birač koji je objavio taj listić. Radi se o Jure Trutaniću, mladiću rodom iz Brača koji u Zagrebu radi kao turistički vodič.

Da nije bio previše oduševljen kandidatima, svjedoči i ova objava na sam dan izbora.



Da štipaljka ipak nije bila dovoljna da se natjera da zaokruži ‘manje zlo’, svjedoči i objava kojom obrazlaže zašto je odlučio ‘biti pragmatičan, ali na brački način’.

‘Nisam mogao progutati talog stranke, nosače šarenih cekera’

Objavu u mladog studenta prenosimo u cijelosti.

“Pri odlasku na biračko mjesto danas sam ozbiljno razmatrao opciju da začepim nos i zatvorim oči, pa zaokružim Kolindu Grabar-Kitarović. Kolinda za mene svakako predstavlja prihvatljiviji izbor od Milanovića. Smatram kako je njen mandat bio daleko bolji od mandata njenih prethodnika Josipovića i Mesića. Međutim, ono što Kolinda zagovara ne preklapa se s mojim političkim načelima i promišljanjima niti 30%. O Milanoviću da ne govorim. Zašto bih se u tom slučaju deklarirao kao njihov birač, kada to nisam, niti sam ikada bio?

Osim načelnih i vrijednosnih razlika, naravno da nisam mogao progutati njenu političku povijest ni sav talog stranke i kadrova koji stoje iza Kolindine kandidature, Granića, Šeksa i ostale nosače šarenih cekera, umreženost sa kriminalnim krugovima poput Bandića i Mamića, sramotna interesna pomilovanja, uručivanje vjerodajnica diplomatima poput Joška Pare, itd. itd. Stoga nisam, kao ni nikada prije, svojim glasom sudjelovao u daljnjem lobotomiziranju hrvatske politike, pružanju legitimiteta lijevom i desnom krilu UDBE te učvršćivanju duopola kojeg nam serviraju već desetljećima.

Govorili su mi mnogi da budem pragmatičan i glasam za Kolindu. Naposljetku sam bio pragmatičan, ali na brački način. Stoga sad dok većina biračkoj tijela iščekuje rezultate prvih izlaznih anketa, ja očekujem poziv nekog od brojača glasova kojem doma fali maslinovog ulja. Ulje kao zalog nove nacionalne pomirbe hrvatskog postkomunističkog društva”, napisao je mladi student.

Komentari