Anka Mrak-Taritaš o poskupljenju odvoza smeća: Bandić je bahat i bezobrazan, Sabor je za to Boljšoj teatr

N1

Anka Mrak-Taritaš, predsjednica GLAS-a, u N1 Studiju uživo komentirala je odluku o poskupljenju otpada i oštro kritizirala zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Zastupnica u Saboru i zagrebačkoj Gradskoj skupštini Mrak-Taritaš prokomentirala je razliku između Sabora i Gradske skupštine.

“Sabor je Boljšoj teatr naspram Gradske skupštine. U gradskoj skupštini imate bahatog i bezobraznog gradonačelnika, koji je jednoj kolegici rekao neka se baci sa Savskog mosta i pluta Savom. Ne zaostaje ni gospodin Prgomet. Očito taj virus, kad dobijete određenu funkciju, tako je moćan i jak da dobijete bahatost i bezobraštinu zajedno s tim”, rekla je.

Predsjednica GLAS-a osvrnula se na odluku o poskupljenju otpada te istaknula da za veću cijenu građani neće dobiti bolju uslugu.



“Jučer smo cijelo popodne govorili o tome da će u Zagrebu poskupiti otpad, a nećemo dobiti nikakvu uslugu, da gradonačelnik Bandić bahato kaže da je on ćaća od Adventa i da će iduće godine kućice biti nula. Pritom samo od fiksnog dijela od 68 kuna, Čistoća te indirektno i grad Zagreb uprihodit će 350 milijuna kuna”.

Zagrebačka Skupština ipak izglasala: Od veljače dvostruko skuplji odvoz otpada

“Kao što imate žetončiće u Saboru, tako postoje i dva nova žetončića u Gradskoj skupštini – Bruna Esih i gospodin Kartelo. Oni su na poziv, morate ih telefonski nazvati. Kartelo je došao i omogućio kvorum, izglasali su jedan pristojan namet za građane grada Zagreba,” nastavila je Mrak-Taritaš.

Ošto je kritizirala gradonačelnika Bandića i način na koji su se dodijeljivale kućice na zagrebačkom Adventu.

“Naš gradonačelnik grad Zagreb doživljava kao feud. On daje, ali kad se uzima, on nije odavde. Kad je riječ o Adventu, grad Split će sa 19 kućica uprihoditi više nego Zagreb s 230 kućica. Zagrebu to očito nije važno. Grad Zagreb sa svojim feudom radi što hoće. Može dodijeljivati prijateljima”, komentirala je Mrak-Taritaš.

Komentari