Akcija mladih traži uklanjanje ograde s riječke rive

Karmen Mrkic / CROPIX

Gradski vijećnici Akcije mladih u nedjelju su ocijenili da su sramotnim postavljanje metalne ograde na dijelu rive u središtu Rijeke i zatražili su da se ograda ukloni.

Umjesto da se Rijeka približi moru, Riva i Molo longo vrate građanima, a automobili i parkiralište premjeste s rive, Riječani su dobili dva metra visoku metalnu ogradu sagrađenu na Rivi.

“Ograda je sagrađena po naređenju nekog uhljebničkog činovnika Lučke uprave Rijeka koji je zaključio da je naša obala, Riva, naš jedini normalni izlaz i doticaj s morem u centru grada nečija privatna prćija, ogradu kojom je taj činovnik odlučio odvojiti nas građane od naše Rive i našeg mora i osigurati da mi ‘obični’ građani ne smetamo onima ‘posebnima’, koji su odlučili svoje jahte vezati uz našu Rivu”, stoji u priopćenju.

U Akciji mladih za to smatraju odgovornim ravnatelja Lučke uprave Rijeka Denisa Vukorepu, koji je, kako tvrde, svojim potpisom to omogućio, i gradonačelnika Vojka Obersnela, jer smatraju da svojom šutnjom to odobrava.



“Pozivamo obojicu na hitnu reakciju i micanje ograde između građana Rijeke i njihove rive”, poručili su iz Akcije mladih.

U priopćenju su naveli i da je riječka Lučka uprava postavljanjem ograde još jednom pokazala da se bavi djelatnostima izvan svojih zakonskih ovlasti te da od gradske putničke morske luke otvorene za javni promet pokušava napraviti marinu za megajahte.

Time, smatraju u Akciji mladih, izravno utječe na daljnji razvoj grada i stvara nelojalnu konkurenciju potencijalnim investitorima u marinu Porto Baroš, koja je jedan od strateških projekata za razvoj grada.

Gradonačelnika Obersnela pozvali su da hitno reagira ili da odmah podnese ostavku – ako kaže da to nije u njegovoj nadležnost.

“Ako Lučka uprava Rijeka ne makne ovu sramotnu ogradu spremni smo protiv odgovornih osoba navedene institucije podnijeti odgovarajuće pravne korake i pozvati građane na prosvjed ispred sjedišta Lučke uprave”, poručili su iz Akcije mladih.

Komentari