Dok su se sve službe borile s koronom, u Istri niknula cijela bespravna naselja

Goran Sebelic / CROPIX

Tijekom proteklih mjesec i pol vrijedila je zabrana rada za ugostitelje, trgovce i uslužne djelatnosti, ali ne i za građevinske radove.

U Rovinju se radilo, što zbog ranije ugovorenih investicija i zadanih rokova, što zbog iskorištavanja slobodnog vremena i rješavanja nekih od zaostalih radova. Međutim, kako piše Glas Istre, radilo se i bez papira i dozvola.

Takvi investitori računali su da u vrijeme drugih prioriteta, vezanih za bolest, pažnja komunalnih redara neće biti usmjerena prema bespravnim graditeljima.

Također, nije se računalo, očito, ni na prijave susjeda, kojima očito i dalje smeta susjedov bezobrazluk i gradnja objekata po kampanjama bez dozvola.



“Tijekom protekla dva mjeseca evidentirali smo tridesetak novih objekata koji su već pod krovom. S obzirom na to da se nalaze po kampanjama, dobar dio smo posjetili zahvaljujući prijavama građana, kao i samim obilaskom terena. Jednostavno nemam riječi za takvo ponašanje jer ne govorim o pojedinačnim i raspršenim primjerima, već o pravim novim i nelegalnim naseljima”, rekao je za Glas Istre voditelj komunalnih redara Grada Rovinja Elvis Prenc.

On je na pitanje gdje se takva “naselja” nalaze spomenuo južni dio Rovinja.

Komentari