Dok se oporavlja, Horvatinčić usput nadgleda kako napreduje gradanja vile u Istri

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Tomo Horvatinčić, odnosno njegova tvrtka Hoto Istra investira u luksuzne nekretnine, među kojima je investicija u mjestu Barat kraj Kanfanara.

Tomislav Horvatinčić bio je do sada redovit na svim terapijama, a više od toga vam ne mogu reći, kao niti kad ponovno dolazi.

Kratak je bio pulski voditelj Klinike za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju, somatoped dr. Stanislav Peharec, u čiju polikliniku Horvatinčić odlazi po preporuci.


Na parkiralištu poliklinike u ponedjeljak nije bilo Horvatinčićeva automobila. I dok na zagrebačkom Županijskom sudu odgađa odlazak na odsluženje zatvorske kazne zbog narušenog zdravstvenog stanja kao i operacije u inozemstvu, u Istri njegova tvrtka Hoto Istra investira u luksuzne nekretnine.

Investira u gradnju u mjestu Barat kraj Kanfanara. Horvatinčić se trenutno oporavlja od teške operacije bedrene kosti u Beču, a njegov branitelj, odvjetnik Velimir Došen, podnio je žalbu na odluku suca za izvršenja kazne kojom je Horvatinčiću odobreno samo tri mjeseca za liječenje.

Horvatinčić je, podsjetimo, pravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora zbog usmrćivanja talijanskog bračnog para 2011. Prema odluci suca, u zatvor se treba javiti prvog dana mjeseca srpnja. Kako piše u službenom nalazu, oporavak traje šest mjeseci, a on nije moguć u zatvorskom sustavu. Zbog izražene atrofije mišića preporučena mu je rehabilitacija i fizikalna terapija.

“Nedopustivo je da se sudac izvršenja stavlja u ulogu liječnika. Sve medicinske institucije rekle su da je za Horvatinčićev oporavak potrebno najmanje šest mjeseci”, rekao je odvjetnik Velimir Došen, prenosi 24 sata.


Komentari