Dok je vrtio milijune s Ministarstvom, Berošev poznanik bio na popisu poreznih dužnika

U javnost i se pojavilo kako je Ministarstvo zdravstva Vilija Beroša posao izrade portala Cijepise dao poznaniku Vinku Kojundžiću. Posao je dodijeljen bez natječaja, a platforma ima teških problema i bugova.

Od 2018. godine, Kojundžićeva tvrtka Cuspis dobila je, preko Ministarstva zdravstva, 14 milijuna kuna. Iako ima milijunske prihode i godišnju dobit od oko 600 tisuća kuna dobiti, Vinko Kojundžić lani se našao na popisu poreznih dužnika.

Eksplozija prihoda nakon 2018.

Na službenim stranicama Porezne uprave, u posljednjem popisu s 31. listopada, Kojundžić je naveden kao dužnik s 40 tisuća kuna. U međuvremenu je dug namirio, stoji na stranicama Porezne.

Tvrtka Cuspis imala je godišnje prihode od 4 do 5 milijuna kuna, sve do 2018., kada je u Ministarstvo zdravstva došao i aktualni ministar Vili Beroš. Nakon dvije godine prihodi su im narasli na 12,3 milijuna kuna, od čega je više od polovice dolazilo preko Ministarstva.USKOK istražuje ugovore za CijepiSe

USKOK je potvrdio kako provjerava ugovore koje je Ministarstvo zdravstva sklapalo tijekom realizacije projekta CijepiSe.

Jutarnji list dobio je uvid u ugovor vrijedan 5,2 milijuna kuna kojeg se s Kojundžićem potpisao ministar Beroš. Uz Cuspis ugovorom su obuhvaćene i tvrtke In2, te In-Con. Koliko je točno ugovora sporno u ovom trenutku nije potvrđeno.

Istražitelji, neslužbeno doznajemo, sumnjaju da su u pitanju napuhane cijene za razinu usluge i obim poslova koji su ugovoreni, te da je žurnost korištena za zaobilaženje procesa javne nabave. U ovom trenutku USKOK još nije angažirao policiju da nastavi istraživati suspektne Beroševe ugovore, piše Telegram.

Komentari