Dogradonačelnik Splita: Utvrđuje se je li se virus proširio na druge katove doma

Foto: Tom Dubravec/ CROPIX

Splitski dogradonačelnik Nino Vela je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska na HRT-u rekao kako je ovo što se događa s Domom za starije u Splitu velika ugroza. Utvrđuje se je li se virus proširio na druge katove.

“Umirovljenici na ostalim katovima zasad su u domu dok se ne izvidi je li se virus proširio i na druge katove”, rekao je Vela. “Gradonačelnik i mi u Gradskom stožeru civilne zaštite smo upoznati s informacija i stavili smo se na raspolaganje nadležnima u županiji i ministarstvu oko ove velike ugroze kada se virus provukao u starački dom. Svi najugroženiji na drugom katu su prebačeni tijekom noći i ispituje se postoji li u drugim dijelovima zgrade opasnost od širenja virusa. To je sada glavna preokupacija. Nastoji se spriječiti daljnje širenje”, rekao je Vela.

U domu je sveukupno 327 osoba. Na ostalim katovima još se nalaze ostale starije i nemoćne osobe. Na prvom katu su pokretni, a na trećem katu nepokretne osobe.

“Uprava doma i nadležni će s medicinskim službama ispitati postoji li daljnje širenje virusa i poduzeti sve kako do toga ne bi došlo. Zasad je evakuiran drugi kat gdje je najugroženija skupina, a za ostalo će se koraci napraviti kako se izvidi na terenu”, dodao je Vela.



Komentari