DODIK: Milanović je apsolutno u pravu kada osporava legitimitet Schmidta koji je nelegalno došao u BiH i predstavlja se kao visoki predstavnik

Darko Tomas/Cropix

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović apsolutno je u pravu kada osporava legitimitet Christiana Schmidta, koji je nelegalno došao u BiH i predstavlja se kao visoki predstavnik, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je istaknuo da je Hrvatska garant Daytonskog sporazuma, samim tim i Aneksa 10, kojim je predviđeno imenovanje visokog predstavnika, prenosi RTRS.

– Kakva je to drskost da neimenovana osoba, bez legitimiteta, na odgovornost poziva šefa države garanta sporazuma kojim je institucija visokog predstavnika uvedena u BiH. Zoran Milanović je legalno izabran predsjednik Hrvatske i nije valjda da Schmidt misli da će ga ušutkati pismima?! Previše je svjedoka njegovog nelegalnog dolaska da bi on toliko pisama uspio poslati. Ono što je ipak vrijedno u ovom slučaju jeste da je Christian Schmit čuo za Aneks 10 Daytonskog sporazuma – objavio je Dodik na Twitter.

Komentari