DOBRE VIJESTI U Istri ponovno nema novozaraženih

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Iz Stožera civilne zaštite Istarske županije stigli su novi podaci o koronavirusu na području Istre, javlja Glas Istre.

“Ukupno je ispitano 9 uzoraka brisa koji su rezultirali negativni na koronavirus te da u Istarskoj županiji nema novooboljelih drugi dan zaredom. Jedan pacijent je izliječen, što čini ukupno dvanaest izliječenih od koronavirusa (COVID-19).

Tijekom jučerašnjeg dana, terenskim uzorkovanjem i na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula, uzet je 61 uzorak brisa i dostavljen u laboratorij u Zagreb.

O rezultatima nalaza bit ćete naknadno obavješteni”, navodi Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije.



Vezano za zabranu napuštanja mjesta boravišta, Kozlevac navodi da se u suradnji i koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske radi na operacionalizaciji članka 28. Zakona o civilnoj zaštiti Republike Hrvatske, kojom će više jedinica lokalne samouprave potpisati Sporazum o zajedničkoj koordinaciji obavljanja poslova i aktivnosti na svojem integriranom području.

Ustrojit će Koordinaciju Stožera civilne zaštite s tog područja i koordinirano djelovati u mjerama i aktivnostima na suzbijanju epidemije koronavirusa (COVID-19), u okviru Stožera civilne zaštite Istarske županije.

“To će omogućiti, prilagodbom nacionalnog sustava e-Propusnica, slobodno kretanje građana unutar područja jedinica lokalne samouprave koje su potpisale zajednički Sporazum”, navodi Kozlevac, piše Glas Istre.

Komentari