DOBRE VIJESTI! Produljen rok za samopopisivanje do ponedjeljka u ponoć

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Iako je službeno završila prva faza popisa stanovništva u kojoj su se građani putem aplikacije e-Građani samopopisivali, zbog problema s padom sustava u nedjelju navečer, odlučeno je da se samopopisivanje produlji u ponedjeljak do ponoći, objavili su iz Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Glavna ravnateljica DZS-a Lidija Brković i glavni koordinator za popis stanovništva, kućanstava i stanova Damir Plesac na konferenciji za mediji naglasili su kako je dosad samopopisano više od 1,4 milijuna građana.

Dodali su kako počinje druga faza Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. koja će trajati do 17. listopada, a u toj fazi će popisivači obilaziti građane u njihovim domovima. Kako je rečeno, svi popisivači koji nemaju Covid digitalnu potvrdu testirani su brzim antigenskim testovima.

Plesac je istaknuo da su u desetak dana obišli sve županije te da su informacije s terena pozitivne.



“Naši popisivači su vježbali na aplikaciji i spremni su na izlazak na teren i popisivanje. S obzirom da smo imali dosta upita naših građana da bi htjeli promijeniti neke svoje odgovore na određena pitanja, to će im biti omogućeno u trenutku kad popisivač dođe na vrata preuzeti kod”, naglasio je Plesac, objavio je Dnevnik.hr.

Komentari