DOBRE TURISTIČKE VIJESTI U Hrvatskoj gotovo 800 tisuća turista, a pristižu i dalje

Ilustracija Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Hrvatska je ušla u špicu turističke sezone. Prema podacima eVisitora, u subotu je u našoj zemlji bilo registrirano 710 tisuća turista što je 100 tisuća više nego u istom razdoblju prošle godine. Istodobno je to i 300 tisuća manje gostiju nego 2019. godine.

S obzirom da je i u nedjelju bio pojačani promet na hrvatskim prometnicama i graničnim prijelazima očekuje se da, kad se zbroje podaci, na kraju toga dana bude evidentirano i 800 tisuća turista.

Najviše je turista – 200 tisuća zabilježeno u Istri, a potom 140 tisuća na Kvarneru, 125 tisuća u Splitsko-dalmatinskoj te 120 tisuća u Zadarskoj županiji.

Promatrajući dosadašnje turističke podatke vidljivo je kako je najveći dnevni broj bio prošlog četvrtka – 727 tisuća turista. Nalazimo se u špici sezone što znači da će u četiri sljedeća tjedna biti najviše turista u jadranskim turističkim odredištima.



Iako su najave i za ostatak razdoblja dobre, još uvijek nije poznato kakva će biti situacija s dolaskom gostiju. Naime, delta soj koronavirusa nezaustavljivo se širi pa bi inozemni turisti mogli odustati od putovanja ne samo u našu zemlju već i u Španjolsku i Grčku, ali i ostale zemlje.

Uz sve to, dodatna otegotna okolnost je i to što je Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti jadranski dio Hrvatske iz zelene prebacio u narančastu zonu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari