DOBIO 11 MJESECI Zdravko Pevec mora u zatvor, odbili su mu sve žalbe

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Bjelovaru odbilo je i posljednju žalbu posrnulog poduzetnika Zdravka Peveca za odgodu odlaska u zatvor iz zdravstvenih razloga.

Ranije mu je odbijen i zahtjev za obnovu kaznenog postupka, pa će se sada morati javiti u zatvorski Centar za dijagnostiku u Zagrebu. U protivnom, prijeti mu uhićenje i prisilan smještaj iza rešetaka. Posljednju žalbu vijeće na čelu sa sutkinjom Antonijom Bagarić odbilo je uz obrazloženje da se Zdravko Pevec može liječiti i u okviru zatvorskog sustava.

“Ako u okviru zatvora ne postoje uvjeti za liječenje, na prijedlog liječnika zatvorenik se premješta u zatvorsku  bolnicu, a kad ni tamo ne postoji mogućnost posebnog specijalističkog liječenja, zatvorenik će se uputiti u zdravstvenu ustanovu”, navodi sud u rješenju.

Liječenje u zatvoru

Osuđen je na dvije godine i deset mjeseci zatvora, a polovica kazne preinačena je u uvjetnu. Kako mu se priznaje šest mjeseci koje je proveo u istražnom pritvoru, preostaje mu još oko 11 mjeseci zatvorske kazne. Višnji  Pevec osuđena je na godinu dana zatvora, a kazna joj je zamijenjena radom za opće dobro.



Supružnici Pevec proglašeni su krivima za nepripadnu korist od četiri milijuna kuna na štetu tvrtke. Zdravko je kao odgovorna osoba osuđen i jer je utajom poreza u Pevecu državni proračun oštetio za gotovo 27 milijuna.

Zdravko Pevec upozorava kako je u međuvremenu postao težak srčani bolesnik te je operirao slijepo crijevo, žučnjak, hemoroide i kralježnicu. Hospitaliziran je više puta.

Zbog više ovrha Pevecu su danas blokirani svi računi na iznos od 377.000 kuna, a supruzi Višnji na 338.000 kuna. Mirovina mu je 6300 kuna, a ovrhom mu se svaki mjesec skida 2300 kuna.

Dužan desetke milijuna kuna

Ovrhom mu je oduzeta sva imovina. Kompaniji Volvo truck corporation mora platiti čak 12,4 milijuna kuna zbog nabave kamiona za tvrtku Pevec jer je imovinom jamčio za obveze svoje bivše firme.

Na nekretnine sjele su mu i banke jer je bio solidaran jamac za kredite tvrtke Pevec. Raiffeisen zbog potraživanja od 9,5 milijuna kuna, a Erste banka zbog 4,4 milijuna kuna. Te su se banke već naplatile ovrhama na imovini.

Danas vodi proizvodnju u obiteljskom obrtu Pevec plodovi zemlje te je prokurist u poduzeću Pevec oprema koja se bavi prodajom rabljene trgovačke opreme, piše Danica.hr.

Komentari