Do ponedjeljka vruće, uz rijetke pljuskove, pa promjena

U subotu će na istoku zemlje prevladavati sunčano, vruće i sparno. Umjerene naoblake bit će u zapadnim krajevima. Vjetar većinom slab sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka oko 20 °C, a najviša dnevna od 31 do 33 °C.

Podjednaka pa i još malo toplija noć bit će i u središnjoj Hrvatskoj, a dan vruć, uz pretežno sunčano vrijeme, samo ponegdje s umjerenom naoblakom. Vjetar većinom slab.

I na sjevernom Jadranu sunčano i vruće. U gorskim krajevima uz umjeren i jak razvoj oblaka mjestimice može biti pljuskova i grmljavine. Uz obalu će u noći i ujutro puhati umjerena, podno Velebita i jaka bura, koja će brzo oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Temperatura mora od 25 do čak 28 °C. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 19 °C, uz obalu između 22 i 25 °C. Najviša dnevna od 28 do 30 °C, na moru između 33 i 35 °C.

U Dalmaciji pretežno sunčano i vruće, u unutrašnjosti i vrlo vruće, uz mogućnost pljuskova, osobito uz granicu s BiH. Puhat će umjeren sjeverozapadnjak, pri ćemu će more biti malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura od 21 do 26 °C, a najviša dnevna od 33 do 37 °C.



Samo malo manje vruće bit će na jugu Hrvatske, gdje uz umjeren razvoj oblaka mjestimice može biti kiše, pa i u obliku kratkotrajnih pljuskova. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni.”

Do ponedjeljka vruće, uz rijetke pljuskove, pa promjena

“U nedjelju i ponedjeljak u unutrašnjosti pretežno sunčano i malo manje vruće. Ponegdje će biti pljuskova, i to uglavnom u gorju, a potkraj ponedjeljka i u utorak prolazno naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom uz osvježenje. Pljuskovi mjestimice mogu biti izraženiji.

I na Jadranu u nedjelju i ponedjeljak pretežno sunčano i vruće. Potkraj ponedjeljka na sjeveru pljuskovi i grmljavina, koji će se u noći na utorak i tijekom utorka proširiti duž cijele obale. Ponegdje pljuskovi mogu biti i obilni. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, u ponedjeljak jugo, a u utorak na sjevernom i srednjem dijelu prolazno umjerena i jaka bura.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Komentari